Home Nieuws Augsutus 2010 2 Augustus

Nieuwsflits 2 Augustus 2010

59º21.1N 005º18.0E (lokatie zien?  <klik hier>)

Vikingdorp

Maandag 2 augustus 2010, 1615 uur, Avaldsnes

Hallo, hier zijn we weer met een berichtje.
Gisterenmiddag aangekomen in het plaatsje Mosterham, waar we naast een coastertje hebben afgemeerd omdat er geen plaats meer was.De coaster had zoveel aangroei onder water dat het al zeeeer lang was geleden dat die gevaren had. Aangezien het plaatsje niet de moeite waard was zijn we vanmorgen vroeg weer vertrokken met 4-5 bf uit het NNW om door de Sletta naar Haugesund te varen. De Sletta is een gevaarlijk stuk open water wat je beslist niet moet doen met harde westen wind volgens de pilot,enkele jaren geleden is daar een schip met passagiers  gezonken met vele doden als gevolg.
Zojuist zijn we aangekomen in het plaatsje Avaldsnes, nou ja plaatsje, het is een Vikingdorp op een eiland.
Het stond in onze Norwegian cruising guide.
Er moest eigenlijk worden geankerd,maar er was ook een steigertje waar we net aan konden liggen. Dit mocht eigenlijk alleen met toestemming van de plaatselijke gemeente volgens de pilot,maar niemand hier weet dat wij een pilot hebben dus….gewoon doen zou ik zeggen. We liggen volledig beschut tegen de toch wel sterke N wind en de zon schijnt dat het een lieve lust is. Hier op het eiland is er een hele tijd geleden een Viking dorp ontdekt en ten dele gerestaureerd en opnieuw nagebouwd,er is een museum en alles op dit eiland staat in het teken van de Viking tijd,prachtig en we hebben er vele foto,s van gemaakt die we op de eerst volgende gelegenheid zullen opsturen.
Marianneke staat weer te vissen en de eerste Kabeljauwen liggen weer in de wasmand,maar vanavond GEEN VIS maar rendier op de BBQ.
Morgen willen we nog blijven liggen want het is hier schitterend en overmorgen gaan we dan naar Skudenes, waar we waarschijnlijk de Zazou uit Tholen zullen ontmoeten.
Zo, dat was het weer,tot het volgende bericht.

De veroveraars.

 
Main Menu