Home Nieuws Juli 2010 20 Juli 2010

Nieuwsflits 20 Juli 2010

59º35.500N 005º09.450E <klik hier> of zie plaatje onderaan het artikel 

dinsdag 20 juli 2010, 1800 uur, Espevaer.

Gefeliciteerd Leny met  je verjaardag!

Vanmorgen vertrokken vanuit de mooie ankerplaats Vestre Arsvagen met wat we dachten redelijk weer.
Nou moet ik zeggen dat 'redelijk weer'hier een totaal onbekend fenomeen is.
De eerste ankernacht in Vestre Arsvagen sloegen we zowat over de rotsen heen, zo tekeer ging het, terwijl we prachtig beschut lagen.
De tweede dag waaide het s,morgens en regende het, niet normaal!
Dan hoor je op de radio op AM 0.747 dat het in Nederland 30 graden is, (dat hoeft voor ons ook niet) en dan denk ik even…zat ik maar in…….
Maar zonder gekheid, als je hier naartoe gaat dan weet je dat er regenachtige dagen tussenzitten en daar stel je je op in.
Maar g….verdomme ELKE dag, das teveel van het goede….. eh slechte.
Vanmorgen dus vertrokken met wat redelijk weer leek, maar tussen de rotsen door gemotord ( wat een raar woord) ging het steeds harder waaien en werd het maar liefst 6 bf recht op de kop.Dat was ERG SPANNEND en NIET LEUK.
Toen we eindelijk alle rotsen vrij waren gevaren en ik zo ongeveer het hele woordenboek een eigen vertaling had gegeven konden we eindelijk het voorzeil erbij trekken.
Toen begon het te regenen en…….je raad het al, het is NIET  meer gestopt, regenen kun je eigenlijk niet noemen, het is meer of ze constant een slang op je richten en dan met….HOGEDRUK, want het waaide constant 5-6 bf terwijl er 3 was 'VOORSPELD'.
Dus, conclusie, je kunt NIEMAND vertrouwen!!!!!!
Zojuist aangekomen in Espevaer na sublieme navigatie van Marianne , ik had een andere ingang voorgesteld maar die was achteraf bekeken NIET goed.
Nu liggen we naast een zeer vriendelijk Noor met een Grand Banks motorboot die zo,n medelijden had met mij dat we naast hem mochten liggen.
Hij moest zich eerst nog wel even goed aankleden want het….REGENDE en niet te flauw.
Hier blijven we een paar dagen liggen want…….juist….er komt nog meer shit..pardon, slecht weer aan, maar dan uit het noorden.
We zien wel. Vrijdag misschien richting Bergen.
Onze plannen om naar Patagonie te gaan beginnen hier wel te wankelen, daar is het n.l. altijd koud, regenachtig en….VEEL HARDE WIND, maar ja, plannen kun je bijstellen nietwaar!

Groetjes en we hopen dat jullie allemaal veel plezier hebben in de zon.

 
Main Menu