Home Nieuws Mei 2010 10 Mei 2010

Maandag 10 mei,Duinkerken,Frankrijk,

Zoals het bij jullie waarschijnlijk ook zal zijn is het hier STERVENSKOUD.
Wel heeft een groot gedeelte van de dag de zon geschenen en dat is natuurlijk weer positief,(voorkomt in ieder geval bevriezing).
Zoals het er nu uitziet is het morgen een graadje erger,zeker met de wind,n.l.6-7 bf NE, net de kant waar we naartoe willen,de Belgische kust.
Ik zal zeker niet over het weer KLAGEN,mij niet gezien!

Waar ik wel strondziek van wordt zijn de controle,s waar we steeds in IEDERE haven mee te maken krijgen.
10 Nederlandse jachten in de haven en WIE pikken ze er uit.....juist,ONS!!!!!!
In Ramsgate kregen we 2 politiemannen aan boord die alle papieren wilde zien en gisterenavond in DK maar liefst 3 tot de tanden bewapende Franse agenten van de DOUANE.

Ze zijn maar liefst 3 kwartier binnen geweest en moesten eveneens alle papieren zien (en we hebben ze ALLEMAAL)maar toch moesten ze papieren zien die zelfs hij niet kon uitspreken en die volgens mij absoluut NIET bestaan.
ICC,vaarbewijzen,Marcom B,Meetbrief,Kadaster,Douaneverklaring van BTW, Zeebrief, etc.ze kregen er niet genoeg van.
Wat denk je van de zeer doordachte vragen zoals......hoeveel diesel zit er in de tank en kun je daar ver mee komen waarop ik antwoorde...de meeste mijlen worden op zeil afgelegd,het is een zeiljacht.
Hoeveel stroom is er aan boord.....hebben jullie AIS....hebben jullie radar en doet die het ook...hebben jullie GPS,o ja,zet hem dan eens aan...is de helft van de boot van ieder van jullie...hebben jullie een windgenerator...wat zit daar achterop....hoe ver zijn jullie zuid geweest...etc etc.
Overal hebben ze in gekeken en opengemaakt en ook daar werden de meest onzinnige vragen over gesteld,genánt gewoon.

Controle MAG en in deze tijd MOET het zelfs,maar hoever moet je daarmee gaan?
Of we nou bij de Roompot aan de steiger liggen of in de sluis bij Vlissingen of aan de andere kant van de Roompot sluis of voor Den Helder of in de haven van Den Helder of tussen de banken of in Ramsgate of DK,overal wordt je bijna geenterd door deze overijverige dienders en NIEMAND heeft het besef om in deze moderne tijden e.e.a. vast te leggen in een databank,zodat met één druk op de knop in ieder geval de gegevens duidelijk worden.
Zo,ik ben het weer kwijt en voor degenen die denken,je moet niet zo zeuren zou ik zeggen...ga eens zeilen,dan kom je nog eens ergens!

Als je wilt reageren MAIL ME DAN NIET OP DIT BERICHT TERUG,maar stuur je mail naar ons nieuwe mailadres:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Als je nl hierop terug mailt,krijg ik die hele zooi (mijn mail en jou antwoord)weer terug en dat kost TIJD,heel veel TIJD.
We hebben maar 10 min. per dag van sailmail en als we dat overschrijden krijgen we last....en we willen GEEN LAST.

No hard feelings voor degenen die dat deze week wel hebben gedaan,WIJ STUREN GEEN POLITIE.
Ik had dit meteen in het begin moeten melden.

Zo,dat was het weer,we hopen dat jullie net zo genieten van deze mail als wij en anders....PECH GEHAD.

Groetjes

Spik en Span

 
Main Menu