Home Nieuws Juli 2010 11 Juli 2010

Nieuwsflits Phuket Thailand 1 Mei

Phuket, Thailand, Zondag 1 mei 2022

Hallo allemaal.

Waarschijnlijk hebben we gevonden hoe we weer een verslag kunnen sturen naar IEDEREEN!
De laatste keer lukte het absoluut niet, we konden de adressen niet toevoegen.
Beschouw dit als een korte update, en een experiment voor ons, we hopen dat het goed gaat.
We zitten dus nog steeds in Phuket, Thailand. Hebben ieder twee injections gehad met Pfizer, de grenzen gaan LANGZAAM weer open, nog wel met veel gedoe, voornamelijk VEEL geld, agenten, verzekeringen etc.
Om b.v. Naar Maleisie te gaan hebben we samen nog een booster nodig, anders worden we gewoon gezien als NIET gevaccineerd, omdat we boven de 59 jaar zijn. Ze verplichten je dus gewoon om die rotzooi te nemen, anders…nergens anders naar toe!
Het is niet anders, we hebben het hier wel een beetje gezien, en willen eind van het jaar naar Maleisie…Pangkor marina, en vandaar weer verder naar de golf van Thailand, om andere eilanden te zien, alles kan en niks moet!


Over een paar weken de visa verlengen voor een jaar, boot import hebben we al gedaan, verlengt tot 8 augustus.

Het regenseizoen begint nu aan te breken, maar toch altijd veel zon, wel erg warm en vochtig.
We hebben weer veel aan de boot (laten) werken, en natuurlijk ook zelf, het dek is opnieuw gedaan en ziet er weer als nieuw uit. Energie via de zonnepanelen, meer dan 700 watt, nieuwe regulator voor de panelen etc.

We missen wel het contact met andere zeilers, dat is absoluut 0! Bijna iedereen ligt in een marina, zit thuis in hun eigen land en komen langzaam terug. De zeilers die rondvaren zijn op een hand te tellen en meestal toeristen in charter schepen. De overige komen uit Australie, daar komt nog geen goeie wind vandaan.

We zwemmen een beetje, huren af en toe een scooter of auto, eten in de plaatselijke eet tentjes, Hmmm, en proberen zoveel mogelijk te genieten. Als we weer in Maleisie zijn willen we ons weer laten checken in het hospital, om te kijken of alles nog goed zit.

Marianne bakt heerlijke broodjes, en regelmatig kookt ze zelf, soms erwtensoep, en andere Hollandse kost, ook wel eens lekker.

Kortom, zover we weten is ‘alles’ goed hier.

We zitten wel zo nu en dan te ‘brainstormen’ over terug te gaan voor een paar weken met het vliegtuig naar Nederland. Maar dan moeten alle restricties weg zijn, dus geen pas die je aan moet vragen, geen COVID verzekering en geen testen die nergens meer op slaan.

We hopen voor iedereen dat dat de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne niet verder zal escaleren, want daar komt niet veel goeds van.

We wensen iedereen 100 keer meer toe dan jullie ons toewensen, blijf gezond, en voor degenen die ziek zijn, wordt gauw beter!

Groetjes,

P.s. bij tijdelijke terugkeer hebben we natuurlijk woonruimte nodig, omdat we niet bij iemand in willen wonen. Als er iemand is met een vakantiehuisje of caravan of?? Het liefst in de buurt van Brabant, willen we het graag huren…voor een zacht prijsje.ha.

HET LEVEN IS ALS EEN BOS! RECHTDOOR KAN NOOIT?
Oleg Popov

 

 
Main Menu