Home Augustus 11 25 Augustus

25 Augustus

Donderdag, positie, 32 gr 44.6 N  016 gr 41.7 W   Madéira

Vanmorgen vertrokken uit Porto Santo, gisteren uitgeklaard! Wind was pal van achter en kracht 2bf., dus 75% op de motor! 1600 uur aangekomen op Madéira, Baia de Abra, prachtige ankerplaats in 10 meter water en mét trip lijn , omdat er ook rotsen zouden liggen. Voor de niet kenners is een triplijn bedoeld om aan te geven waar je anker ligt én, als je anker ergens achter ligt, b.v. een rots van een paar pond, dat je dan de lijn omhoog kan trekken om het anker los te trekken, in theorie zal ik maar zeggen. We liggen tussen hoge 'bergen' , waar veel word gewandeld, een schitterend uitzicht. Morgen met de 'boopsloop' naar de kant en wandelen. We liggen hier met 3 Europeanen voor anker, n.l. een Belg, een Fransman en wij.
Sip Hooghiemstra ( als ik het nu wel goed schrijf) Je hebt gelijk, het lijkt ons een prachtig wandel gebied. We zullen namens jou hier verschillende km,s wandelen! Er staat hier in de baai wel een behoorlijke deining en we rollen dan ook goed, maar ja, niet alles kan perfect zijn!

Gisteren een half dagje gewerkt aan de boot, o.a verschillende kitnaden vervangen, die waren er op een of andere manier uitgelopen. Tevens in de mast geklommen om te kijken of daar alles nog goed zat, best karwijtje overigens op een deinend schip. Alternatief is in de haven, maar daar krijg ik te veel bekijks, niks voor mij! Ook hebben we de autopilot onder handen genomen omdat ik er niet tevreden mee was, alles uit de beide bakskisten en oliepot open en ontluchten, draaien met het stuur terwijl beide schroeven open stonden etc. etc., hij heeft het de hele dag goed gedaan, wat een opluchting! Tevens schroef vervangen uit dakraam die was afgebroken, jonge jonge, wat kan ie toch werkjes doen! We genieten weer met volle teugen en zitten aan een biertje, lekker koud!
We hopen dat jullie óók genieten, en sluiten af met een gejatte spreuk…..

'Laat de vergissingen van gisteren en de vrees voor morgen, de dag van vandaag niet bederven'.

 
Main Menu