Home Augustus 11 29 Augustus

29 Augustus

Maandag wederom Baia de Braya

Ad van Schilt, in de eerste plaats hartelijk gefeliciteerd met je 70e verjaardag, ik heb eergisteren én gisteren geprobeerd om je via skype te feliciteren, maar dat lukte niet.

Na een paar dagen op een schitterende plaats voor anker te hebben gelegen én één van de mooiste wandelingen te hebben gemaakt, vertrokken naar een haven vlakbij, Quinto do Lorde.
Dit omdat de wind ging draaien en de ankerplaats verry rolly werd.
Voor wat de wandeling betreft , we hebben 4 uur geklommen en geklauterd tot we helemaal bij de top waren, het was in één woord schitterend. Er was een pad aangelegd, maar het was stijl, een echte uitdaging voor sportievelingen. We hebben er wel een flinke kuitpijn aan overgehouden, maar dat is van minder belang. We hebben er ook tien duizenden hagedissen of salamanders gezien, die gewoon tegen je benen omhoog lopen. Foto,s volgen!

De haven wilde we ook aandoen om op het internet te komen, o.a. omdat een zeer goede vriend 70 werd en wij hem op een passende manier wilde feliciteren.


Je raad het al, dat lukte niet omdat het internet zo vlug was als dikke ……in een vergiet en telkens wegviel. De dames douche werkte ook voor geen meter en vanmorgen hadden we 2 kapotte stootwillen, omdat het verry rolly was, de prijs was toch 54 euro, dus wegwezen vanmorgen.We hebben zaterdag wel een busreisje gemaakt naar het stadje Machico om o.a. boodschappen te doen en even iets anders om handen te hebben, een prachtig klein stadje.

Hoewel we in de eerste instantie zondag morgen op weg waren naar Funchal, toch besloten om terug te keren naar baia de Braya, omdat volgens de weerberichten de wind 2 dagen in het oosten zou blijven zitten en dat is helemaal verkeerd, lagerwal! Hier in de baai nog het beste beschut ondanks dat we behoorlijk rollen. Vanaf woensdag trekt er een lagedruk gebied over met west en zuidwest en dát is ook niet goed, dus willen we dinsdag naar Funchal en daar als er plaats is de haven in. De beste wind om voor anker te gaan moet in de noord hoek zitten, waar die meestal ook wel zit, vooral noordoost.
Op de ankerplaatsen is het overal zeer rustig, het is denken wij nog erg vroeg in het seizoen.

Marianne is de stootkussens aan het repareren en krijgt geen visje meer gevangen, jammer doch helaas.
Ze kan ook even niets meer , omdat ze een schouder blessure heeft, niet te zuinig!.

Mijn eigen spreukje….Beter langzaam naar je doel, dan vlug naar het einde.

Sorry, ik had heel wat willen skypen maar…..volgende keer beter.
Speciale groeten aan Jaap en Anneke en Bart en Dick
Én Walter Kuypers, ik hoop dat je weer in een rustig vaarwater zit, hou je taai!
Simon en Nel Roos, bedankt voor alle goede tips, raad en ondersteuning, we zijn jullie er dankbaar voor.

Voor alle vrienden,sportgenoten en nabestaande van Ben Oude Luttikhuis, gecondoleerd!

 
Main Menu