Home Nieuws Wereldreis 2011 September 2011 2 September

2 September

Vrijdag positie 32 gr 36.5 N  016 gr 52.0 W

Onderweg naar de Can. Eilanden, Graciosa om precies te zijn, 263 mijl.

Woede en frustratie over autoriteiten lagen vanmorgen helaas op mijn pad!

Toen we op 29 augustus in Funchal aankwamen zijn we direct voor de haven voor anker gegaan. Ten eerste was de haven vol en, naar later bleek, lagen ze daar te rollen en te trekken aan de lijnen, niet normaal. Dus wij blij met de beslissing om voor anker te gaan. Toen we met de boop sloop naar de haven gingen om de stad in te gaan werden we meteen aangesproken door een gewapende krijger in uniform, 'hebben jullie je gemeld' waren zijn wijze woorden. Ja, een eindje verderop in Quinto do Lorde. 'Dan moeten jullie je hier weer melden' was zijn antwoord. Oké, s, middags terug met de papers en klaar was keesje weer.

2 Dagen later kwam er s, morgens vroeg een andere boot,een soort pilot boot met 2 kerels in uniform ( geen politie) en vertelde ons dat we ons moesten melden in 'dat grote witte gebouw'. Mooi niet zei ik, we hebben ons gemeld bij de police maritiem en police Fiscal. O, was het antwoord, en hij was weg. Vanmorgen kwam er weer een pilot boot met 2 idioten aan boord en die waren aan het frunniken in een tas, ik riep goedemorgen en één van de 2 keek me aan, alsof er een vogel op z,n kop had gescheten, strak en zónder ook maar iets te zeggen, de facist! Hij reikte mij een formulier aan en wees naar het witte gebouw, inleveren én betalen zei de andere idioot. Volgas gingen ze weg. Ik las het formulier door en kwam tot de ontdekking dat we 'gewoon' moesten betalen, ondanks dat we voor anker lagen, 5 euro per dag, stelletje schoften! Onze Duitse buren waren furieus en hebben NIET betaald, wij wel! Ik durfde niet het risico te nemen op misschien wel een hoge boete of erger. We moesten meer dan een half uur lopen om bij die tyfuslijders te komen en moesten 29 euro betalen voor helemaal niks. Madeíra is mooi, Funchal is prachtig, maar de autoriteiten, daar heb ik zat woorden voor, maar die zal ik hier niet noemen.
We zijn nu dan ook onderweg naar Graciosa, het noordelijkste eiland van de Canarisch.

Een kleine samenvatting van de afgelopen dagen. Om te beginnen lagen we na Quinta do Lorde weer in de lieflijke Baia de Abra, maar niet lang, de golven kwamen daar nu binnenlopen en het was NIET comfortabel, dus de andere dag weg richting Funchal, de hoofdstad van Madéira. De stad is prachtig en er is veel te doen voor vooral toeristen, want die worden met containers ( cruiseschepen) aangevoerd, elke dag weer opnieuw. Er is voor elk wat wils, wandelen, boottochten, kabelbanen, prachtige tuinen en nu zijn  er wijn feesten.
Wij hebben de stad per benenwagen verkend en geloof me, die is groot, met overal kleine straatje waar je kunt eten en drinken etc.
Ook hadden we intussen 3 lege gasflessen en nog 1 te gaan. Op zoek naar firma die de gasflessen kon vullen én….gevonden. Een dik half uur naar boven ( andere regio) moeten lopen en ja, die konden ze vullen. De andere dag terug met de flessen en achtergelaten, om ze de volgende dag weer op te halen, kosten 41 euro, iets goedkoper nog dan in Nederland, maar dat vonden wij deze keer NIET het belangrijkste.
Ook hebben we de plaatselijk vis gegeten, een afschuwelijk lelijke vis, maar wel lekker. Ook zijn we in een wijnkelder geweest en hebben daar een flesje Madeira wijn gekocht met een Madeira koek, heerlijk! Het was een prachtige oude kelder met overal de stof 10 cm dik erop. Flessen van 100 en meer euro lagen gewoon voor het grijpen, er was geen toezicht, dus….rugzakje….nee, dat doen we niet hoor!
Nou, we hopen zondag aan te komen en dan mailen we weer. Apperpo, we gaan wel iets minder mailen in de toekomst, Jimmy heeft het heel druk en we willen hem niet belasten met te veel extra werk.
Jimmy, nogmaals bedankt voor al je werk en inzet!

 
Main Menu