Home Foto's Foto's 2012

Nieuwsflits 26 Aug Phuket Thailand

 

 

Zoals gezegd, we liggen nog steeds in Phuket, Yacht haven voor anker.We hebben ook hier weer het e.e.a. aan de boot gedaan, o.a. Een nieuwe voltmeter, accu’s van boegschroef en ankerwinch eruit etc.We zitten in het regenseizoen, en dat weten we, volop water en ????

De provincies zijn dicht, dus we kunnen niet naar een andere plaats, maar komen hier niks te kort. We hebben ook nog geen injectie gekregen, maar staan wel op twee verschillende sites voor een prik. We willen echter geen Sinovac of twee verschillende.De meeste vaccinaties gaan naar Bangkok, de ‘leftovers’ komen deze kant heen. Het is een ongeorganiseerde bende v.w.b. Info, vaccins etc. Ze beloven van alles en herroepen dat de andere dag. We wachten rustig af, geen of nauwelijks toeristen, lekker eten etc.

Marianne is weer druk bezig geweest met hoesjes te naaien, brood te bakken, yoghurt te maken en mij blij te houden (valt niet mee) ???? Elke week gaan we op de scooter een eindje rijden, boodschappen doen, naar een ander restaurant eten etc.Om de twee weken met de auto naar Tesco en/of de Macro of naar boatlagoon voor boot spullen.

Volgende week weer de drie maandelijkse controle bij Immigration en eind september naar customs, om daar weer bootimport te verlengen met een half jaar (hopelijk).

We moeten ook WEER terug naar PSS shipyard, ze hebben een puinhoop gemaakt van het dek, overal scheuren! We hebben ze goed gewaarschuwd dat het veel te vochtig was om te schilderen/dek op te vullen waar teakhout had gezeten. Maar…we kunnen niet terug omdat alles dicht zit, je allerlei PCR testen moet doen a 3000 bath=€77,00 pp, en binnen 72 uur van hier in Satun te zijn.

Als we terug gaan naar Phuket, moeten we volledig zijn ingeënt, in quarantaine op de boot voor een week, en tijdens die week 2-3 nieuwe PCR testen, afgezien van de hoge kosten, gaan we dit natuurlijk niet doen! We wachten dus rustig af hoe het gaat lopen.

We zijn zeer blij met de nieuwe dingy en motor, hoeven dus niet meer zes keer na te denken voor we ergens naartoe gaan, een voor ons perfecte combinatie.

Verder lezen we heel veel, lopen elke dag een uur door de ‘jungle’, denken na over verdere plannen etc. Contact is er helemaal niet, met geen enkele zeiler (als ze er al zijn), alleen even met Ben en Astrid, de elektricien, eveneens uit Nederland. Alle landen om ons heen zijn dicht, en blijven waarschijnlijk dit jaar dicht, hebben nieuwe, voor zeilers niet zo’n prettige regels doorgevoerd, moet je in veel landen een COVID verzekering hebben van 100.000 dollar hebben, volledige boot verzekering etc.

Dus, afwachten wat het allemaal gaat worden, en op welke voorwaarden landen open zullen gaan.

We hebben het nog steeds naar onze zin hier, maar verlangen wel naar wat meer vrijheid om te zeilen. Maar, een koud ????, lekkere temperatuur 29-31 gr. En lekker eten maken veel goed.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte van ons reilen en zeilen, blijf gezond en geniet, want…het leven duurt maar even.


 

 

 

 
Main Menu