Home Foto's Cascais/Lissabon

Nieuwsflits 9 April Satun

Hallo beste mensen, weer lang geleden sinds de laatste update, maar hier is ie dan, ‘vers van de pers’. ????


Sinds de laatste mail vanuit Satun, waar we drie maanden op de kant hebben gestaan voor een grote ‘onderhouds beurt’, is er weer genoeg gebeurd.
Toen we eindelijk ‘klaar’ waren in Satun, en we uitkeken om weer het water in te gaan, ging er weer iets mis, n.l. Stond er een grote motorboot in de weg met pech. We konden niet het water in, en moesten dus 10 dagen wachten op het volgende hoog water. Vervelend, maar, niemand vraagt hierom, shit happens en meer van die cliché’s.
Na 10 dagen dus weer een poging, maar helaas, lekkende schroefas, niet te zuinig. Weer eruit etc.etc. Op de kant besloten om de verouderde pakking van de schroefas te vervangen voor een ‘lekvrije PSS sealing’ .

 

Flink aan de prijs, maar na 30 jaar ook weer niet te klagen. E.e.a. Moest pasklaar worden gemaakt etc. Hier wat hakken en daar wat hakken met een beitel om zo het polyester gedeelte waar de mof op komt wat dunner  en egaal te maken etc. Door de werf een plastic ring op maat gemaakt, in de epoxy, en erop gezet. Daarna de nieuwe sealing eroverheen, en...gaan met die banaan na weer 10 dagen op de kant...(niks hoeven betalen, niet onze schuld).
Onderweg naar Phuket constateerde we dat ‘lekvrij’ in ons geval niet opging.
Kleine lekkage onder het varen, maar...door naar Phuket, waar we een afspraak hadden met een agent voor de visa.

Na een nacht in Ao Chalong (Phuket) voor anker te hebben gelegen, constateerde we dat de bilge vol water stond, en er een GROTE lekkage was bij de schroefas, gvd. Onmiddellijk naar de kitspuit gegrepen en de zaak vol met smurrie gespoten. De volgende nacht wisten we dat dat niet had geholpen, automatische bilgepomp sprong weer aan.
S, morgens meteen contact opgenomen met de werf, en als een gek terug, een nachtje doorvaren, 120 nm!

Bij de werf terug, constateerde men dat er twee gaten in de polyester cover zaten, waar het water binnenkwam, TE ruig met de beitel gewerkt. En ook de plastic huls was helemaal los, waar de mof overheen zat....K.U.T. (Werk).Na twee dagen alles eraf, al die troep verwijderen, nieuwe matten, epoxy, lijm etc etc. EN...de PSS sealing er weer op.
Het water in op de laatst mogelijke dag (HW), en wederom wegwezen naar Phuket, waar onze paspoorten lagen om een nieuwe visum te krijgen.

Nou, conclusie, NIET lekvrij, hij druppelt tijdens varen, maar is lekvrij als we stilliggen. We gaan er NIET meer uit, genoeg is genoeg, we hebben er meer dan genoeg van samen.

Intussen onze paspoorten terug, en een visum voor een jaar en drive man den, duur, maar geen andere keus, alles is nog dicht, en Europa is NO GO!

Hier kregen we ook steeds meer problemen met onze buitenboord motor.
Bij elke rit moest carburateur eraf, en ondanks dat we niks vonden, deed hij het dan weer even, om vervolgens abrupt te stoppen op een ZEER ongelegen moment. Ook onze Walker Bay, waar we veel plezier aan hebben beleefd, heeft z,n tijd na 13-14 jaar gehad.
We moesten dus op zoek naar een nieuwe of tweedehands set.
Hier in Phuket zit een grote zaak, Waynes World, waar alles nieuw en tweedehands te koop is. Hij ruilt ook in, daar ging het ons om eigenlijk.

Nou, om een lang verhaal kort te houden, we hebben een nieuwe Hypelon dinghy, klein, 2.20 m, maar met een diepe V bodem, en een nieuwe Suzuki outboard van 2.5 pk, 4 stroke. Een kleine combinatie, maar we zijn er heel blij mee, lekker stabiel, en een keer aan het koortje trekken, en hij start...wat een beleving!

We liggen nu weer voor anker, we hebben er nog steeds zin in en blijven positief. Marianne heeft weer veel aandacht besteed aan het splitsen van hijslijnen om de dinghy op te hangen boven het water, een slot gemaakt om alles vast te zetten, etc.

Het is bloedheet, maar meestal kunnen we zwemmen..(als er geen crocies zitten), we hebben van de week geBBQ, bijna de Kuip in de hens gezet, flinke brandwond, en de BBQ zwemt nu lekker tussen de krokodillen, (????)wat een feest he. Kijk, en al die spanning missen jullie, ????????????.


Maar, en daar zijn wij weer een beetje jaloers op, jullie hebben RUTTEN!
Nou, veel succes ermee, blijf gezond, en laat je niet gek maken.

“Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one”.
Bruce Lee.

 

 
Main Menu