Home Nieuws Wereldreis 2018 Nieuwsflits Oktober Nieuwsflits 13 Oktober

Nieuwsflits 13 Oktober

Pangkor marina, Lumut, Maleisié.

Bijna klaar, uit en in het water, kapot maar 'voldaan', 8 maanden in totaal

Hier weer een update van deze kant.

Er zijn weer nieuwe foto,s verstuurd voor onze website.

Na 8 maanden bikkelen komt er eindeljk (voorlopig) een einde aan de werkzaamheden.
De nieuwe compressor zit er na een week eindelijk in EN werkt. Besteld via NZ en opgestuurd vanuit Italié.

Hier waren mensen die e.e.a. konden installeren op een andere plek, n.l. apart van de batterijen.
De compressor word veel te heet en dat is niet goed voor de batterijen. Installatie duurde wel langer als we hadden gehoopt, ondanks het z.g. plug en play model. Rekening was bizar, hadden gas gebruikt voor een container schip etc.
Rekening terug kunnen draaien van 400 euro naar 125.

Ook hadden we de gipsy (waar de ketting over loopt) weggebracht omdat deze door de verkeerde ketting zwaar was beschadigd. Nou....300 euro armer en....viel bijna uit elkaar toen we de ketting wilde ophalen toen we op de kant stonden. Terug gebracht en toen we deze weer op gingen halen moesten we nog betalen ook,..'niet onze schuld' was het antwoord van die Chinees.
Na een heftige discussie heb ik betaald, anders kreeg ik niks mee...'moge Confucius hem een faillisement bezorgen'.

Ook hebben we de ketting achtergelaten op de werf, helemaal verrot, hopen roest en één grote troep.
Hebben ketting voorloop van BB anker nu naar stuurboord gebracht met een 16 mm loodlijn. Daar moeten we het tot minstens eind december mee doen. 13 m ketting en 35 meter lijn, waarvan 10 m loodlijn.

Betty Boop is uit balans zonder generator en 80 m ketting, we hebben al het e.e.a. verplaatst, maar we hangen iets over BB. Dat zal weer een eind goedkomen als we weer 80 m ketting hebben...(hoop ik).

Vandaag zijn we door de ijskast boys uitgenodigd op het trouwfeest van hun zus, hartstikke leuk, ook wilden ze met ons op de foto. Deze mensen zijn hartelijker en vriendelijker dan al die Australische zeilers bij elkaar die hier liggen, die nemen nog niet de moeite om te groeten, wat een k.t volk!

Het is overigens een Moslim bruiloft, die maar 1 nadeel kent (voor mij) GÉÉN Bier) ha.

We zijn dus OOK UIT het water gegaan voor anoden, AF etc.
Hebben een offerte aangevraagd bij Islam, die ons dek had gedaan, maar vielen bijna flauw van de prijs..1000 euro, ongekende prijzen hier voor een paar dagen schuren, ja, ALLEEN schuren! Meteen afgewezen en zelf aan de gang.
Één ding had ik me voorgenomen....NIET SCHUREN EN ANTI FOULING aanbrengen, never nooit niet!

Liep dus anders, zelf geschuurd en gekrabt (Marianne) totdat de zachte laag weg was, brrrr, toen 1 laag primer erop en 3 lagen Harde AF.
Alleen schuren duurde bijna een week! AF is Choguku, een merk wat hier goed staat aangeschreven, 6 bussen van 4 ltr, erop, ROOD ZWART ROOD. Ben Benieuwd!
Nieuwe anodes erop EN nieuwe AARDPLAAT voor de SSB zender, (grotere plaat). Van de ouwe was een van de schroeven door gecorrodeerd, we hadden gelukkig een grotere reserve.

Samen hebben we de grote klus toch maar weer geklaard en veel geld bespaard voor het schuren.
Daggeld is hier voor dit soort werk hooguit 200 rg = 40 euro. Dus 4-5 dagen zou hoogstens 200 euro mogen zijn, niet dus! Laat het het dubbele zijn i.v.m. vies werk, dan nog.

Na het verwijderen van de generator zijn er natuurlijk een paar gaten overgebleven om DICHT te maken, n.l. uitlaat en inlaat. Vakkundig dichtgemaakt door Jimmy de schilder/Polyester werker. Zelf moeten betalen ondanks afspraak dat deze zou worden vergoed door degene die de generator heeft verwijderd, hadden we zelfs bewijzen van.
Na vervelend telefoon gesprek contact opgenomen met de marina, maar....ondanks bevestigde mailtjes van zijn kant, GEEN aktie en zelf betaald, ZO kan het ook gaan hier! All IN THE GAME!

We liggen weer in het water, wachten nog op de endcaps voor de watermaker, (lekken) en gaan volgende maand weer verder naar Penang om een visa te halen voor Thailand. Daarna Langkawi en half december Thailand.

We zijn intussen wederom naar Signapore geweest ( vorige week) om ons visa voor maleisié te verlengen met 3 maanden, 24 uur heen en terug in een comfortabele bus met airconditioning.

Nou, jullie zijn weer op de hoogte, de groeten en tot het volgende verslag.

'Het slot is altijd het begin van iets anders'.

 

 
Main Menu