Home Nieuws Wereldreis 2018 Nieuwsflits Juli Nieuwsflits 7 Juli Pangkor Marina

Nieuwsflits 7 Juli Pangkor Marina



Hier zijn we weer met een berichtje vanuit onze werkplaats/Marina in Pangkor.

Eerst even dit, voor degenen die me mailde over de berichten op onze site,...daar wordt aan gewerkt!
Ook heeft Jimmy weer foto's geplaatst, ditmaal over de werkzaamheden aan het teakdek en gangboord etc.

Ondanks de vele werkzaamheden hebben we het nog goed naar onze zin hier. Gangboord en dek zijn klaar, binnen is het plafond gemaakt en een nieuwe teakplaat bij de schoorsteen aan het plafond bevestigd, buiten is de nieuwe schoorsteen ook weer nieuw en helemaal in de epoxie gezet en geschilderd.
We zijn erg blij met het resultaat, en dat vinden ook andere zeilers die nieuwsgierig komen kijken.

Na Ramadan werden we getracteerd door de jongens ( die hier hebben gewerkt) op een maaltijd volgens Banghladese keuken, erg lekker en heel gezellig, EN....ook eigelijk niet te geloven! Zoals gezegd verdienen ze zo,n 10-12 euro per dag, en dan zien ze toch nog kans om dit te doen, geweldig!

Sinds een paar weken is Marianne het mikpunt van terroristische sergeant/major vissen. Ze word n.l. regelmatig bespuugd als ze ook maar een glimp van haar te pakken krijgen. Toen ik het voor de eerste keer zag, zei ik onmiddellijk, 'zelfs de vissen motten je niet'. Maar één van de keren kwamen we echt niet meer bij.
Ik hoorde plotseling Marianne gvd zeggen, (kling beter uit MIJN mond) en zag dat haar hele bril droop van het zoute water, voltreffer dus, ongelooflijk wat een vis toch over een behoorlijke mensenkennis beschikt. Zogauw ze haar gezicht/arm of wat dan ook laat zien is het raak.( ze kijken je aan en op hetzelfde moment spugen ze dan meer dan een meter de lucht in)

Maandag beginnen ze aan de motorsteunen en keerkoppeling, althans, dat is de afspraak, we zullen het weer beleven, 'geduld is een schone zaak'.
17 juli is de PLANNING om uit het water te gaan voor antifouling/anodes EN het dichtmaken van 3 doorvoeren. Die komen n.l. te vervallen omdat we de GENERATOR willen laten uitbouwen. Doen we al meer dan 2 jaar niks mee en neemt veel plaats in beslag, waar ik dan eventueel BIER kan stouwen,ha. We hebben een afspraak dat het eruit halen en dichten van de gaten etc. gratis voor niemendal zal gebeuren en dan van eigenaar zal veranderen, degenen die hem eruit haalt dus.

Ook hebben we afgelopen weekend een bustocht moeten maken naar Singapore voor verlenging van ons visa, 24 uur in totaal, 12 uur heen, dan door alle autoriteiten, uitklaren en weer inklaren, wachten een paar uur en met dezelfde bus 's-nacht weer terug, (uitklaren en weer inklaren voor maleisie 50 meter verder, vermoeiend maar wel goed te doen. Op de heenweg 3 personen (incl.wij) en op de terugweg 5. Goede beenruimte en lekker koel, 75 euro totaal.

Intussen zijn ook onze dieseltanks schoongemaakt EN dat was nodig, veel drek, zwarte teer, ba ba!
We hebben de Gipsy (soort spoel waar de ankerketting in loopt) weg gebracht naar de foundry, waar ze deze denken te kunnen herstellen in de oude staat. Was ernstig beschadigd door de verkeerde ketting die we al 4 jaar gebruiken, echt uitgesleten!

Ook is onze buitenboord motor Mercury afgeschreven ondanks weinig gebruik, omdat deze het bijna NOOIT deed. Komen meer dan 500 euro onkosten aan...DACHT HET NIET! We kunnen deze galbak misschien inruilen tegen een 2e hand 2 takt, 5 pk.

Ook heeft MIJN laptop ( harde schijf) het begeven afgelopen week. Werd alleen gebruikt voor navigatie/ verzenden en ontvangen van Sailmail berichten, maar helaas, ALLES kwijt! Zelfs onze externe harde schijf was de week ervoor overleden met al onze back-up erop.
Intussen dankzij Marianne weer Sailmail geinstalleerd etc. NU is haar laptop bij de dokter na een update werkt e.e.a. NIET meer, jammer doch helaas...shit happens en meer van die k.t spreuken.
Ik zei tegen Marianne, misschien gaat er wel een rijke oom dood, e r f e n i s , antwoord van Marianne...jou familie kent alleen maar armoedzaaiers of gierige stinkers, nou ja!

Nou beste mensen, je leest het..."its over when the fat lady sings".( en ze zingt nog STEEDS).

We wensen jullie een fijne zomer toe.

"Iedereen wordt als origineel geboren, de meeste sterven als kopie'.

 
Main Menu