Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits November Nieuwsflits 29 Nov KUAH, Langkawi, Maleisié

Nieuwsflits 29 Nov KUAH, Langkawi, Maleisié

Woensdag 29 November 2017, KUAH, Langkawi, Maleisié, Positie 6gr18.637 N 099gr50.713 Oost

Hallo luitjes, hier het laatste nieuws van de Boopers en de foto's van 3 December

We liggen momenteel geankerd in Kuah, Langkawi, waar het weer een beetje van slag is, maar de temperatuur goed is, net onder 30 graden.

Maar eerst onze tocht hier naar toe én het bezoek aan het ziekenhuis in Pangkor.Omdat ik niet lager wilde wachten tot we in Penang waren, ( je haalt je van alles in je kop), zijn we in Pangkor naar een grote privé kliniek gestapt, die was aanbevolen door de marina, PANTAI genaamd.
Hier zijn geen wachttijden, binnenstappen-inschrijven en plaats nemen bij de juiste dokter. Een half uur later binnen stappen met verslag bloedtest en meteen het besluit genomen om Echo/foto's te maken.
Dan vrijwel meteen naar radiologie, waar weer een andere dokter zit die alles opstart, en met een in een vloeistof gedrenkte vibrator over mijn buik gaat om de nieren, lever en prostaat vast te leggen en opmeet. Kortom....alles had de juiste maat, zéér vakkundige en duidelijke uitleg, m.a.w. , het zag er allemaal perfect uit, geen zorgen! De te hoge waarde in de urine was te wijten aan TE weinig WATER drinken, ( en misschien TE veel bier, ha).
Daarna terug naar de eerste arts, een Physician/Nephrologist, die de foto's bekeek en daarna een algemeen onderzoek deed, antwoord was dat ik (gelukkig) in een prima conditie verkeerde, pffff.

Bloedonderzoek wees tevens uit dat onze in R-dam verkregen Hepatitus B spuit was uitgewerkt, dus advies om het gelijk te laten doen.
Na een halve dag waren we weer buiten, 130 euro armer....alles inclusief, plus foto's mee, daar kun je in Nederland alleen van dromen denken wij.

Na een paar weken voor anker gelegen te hebben aldaar EN een rally diner van top klasse te hebben gehad, zijn we weer verder gegaan richting Penang, een eiland 65 mijl noordelijk. Vele gebouwen zijn daar Enesco erfgoed, prachtige Britse gebouwen van vervlogen tijden. Veel, heel veel medisch en ander tourisme. Wij hebben zuidelijk van het eiland rustig voor anker gelegen en konden met de bijboot naar een grote shopping mall.
Na een dag of 8 door, met een paar andere rally deelnemers, naar het noordelijk gelegen Strait Quay marina, waar we voor de deur voor anker zijn gegaan. Een vreselijke ankerplaats, waar we de tweede dag een flinke Squal over ons heen kregen. We waren op dat moment juist op de kant, toen er een gitzwarte wolk aankwam. Vlug met de dingy naar de boot, maar net iets te laat. plotseling hoge stijle golven en veel regen.
Kwamen nauwelijks vooruit en hadden grote moeite om aan boord te komen. ( Was erg gevaarlijk op dat moment).
We moesten snel ankerop en dichter naar de kant opnieuw ankeren, een vreselijk karwei onder deze omstandigheden.
Maar, alles is goedgekomen en we konden de volgende dag weer verder richting Langkawi.
We hebben overigens bij de Thaise Ambassade een visum gehaald voor Thailand, dan kun je er 3 maanden blijven, anders 2.

Langkawi is BELASTINGVRIJ, en DAT scheelt echt 2 slokken op een borrel. Apropos borrel, maak er maar 5 slokken van, niet te geloven wat een verschil met de vorige eilanden, laat staan met Indonesié.
Maar, we drinken natuurlijk niet alleen maar, supermarkt is ook goedkoop en restaurantje spot goedkoop. Gisteren gegeten samen met een Finse zeiler voor 1.20 euro pp.

Lankawi


Inklaren ( belasting vrij eiland) ging soepel snel en GRATIS, gisteren ook het laatste rally diner gehad en een dagtour over het eiland, perfect, ( en vermoeiend).

Rond 10 december willen we naar Thailand om daar te kijken of de ijskast kan worden gerepareerd en het gasfornuis kan worden vervangen.
In Pangkor hebben we een offerte laten maken voor het teak, maar we willen nog even verder kijken.
We zien wel hoe het allemaal zal gaan, we hebben tijd zat en willen niks overhaasten.

Het eerste eiland wat we hier aan hebben gedaan voor de plaats waar we nu liggen was helemaal rondom beschut, prachtige plaats waar s, avonds de apen over het strand liepen en de otters vrolijk rond zwommen.

Gisteren hebben we dankzij de Finse zeiler Olli een nieuwe cruising guide van Zuid Oost Azié kunnen kopen die heel het gebied hier omvat.

We gaan hier tussen de ontelbare eilanden van Maleisié en Thailand een hopelijk mooie tijd tegemoet en zullen er met volle teugen van gaan genieten.

Zo beste mensen, dat was het weer voor even, we wensen iedereen een mooie tijd toe, zal zeker lukken met die feestdagen voor de deur.
Iedereen die ziek is wensen we een spoedige genezing én nog vele jaren toe.

We zijn overigens ook weer uit de huidige verzekering geflikkerd, na 6 maanden terwijl er een contract was voor een jaar.
Verzekeringen mogen dus eenzijdig opzeggen, niks contract voor 12 maanden!
We krijgen nu voor de zoveelste keer in korte tijd weer een andere verzekering, wel met dezelfde voorwaarden en premie, maar toch!
Erg spannend allemaal dat zeilen, en vooral ERG onverwacht!

' De tijd is een storm waarin we alle zijn verdwaald'.

 

 
Main Menu