Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits Oktober Nieuwsflits 1 Okt Cuma Island

Nieuwsflits 1 Okt Cuma Island

 

Zondag, 20 mijl zuid van de Singapore street, Positie 01gr00.310Noord 104gr08.303 Oost

Juist, we liggen nog 20 mijl van Singapore af en willen morgen uitklaren in Bandar Bintan Telagi, een mijltje of 12 oost van Nongsa point marina, die voor ons véél te duur bleek te zijn.


We hebben onderweg nog Banka NE--Kentar en Benan island aangedaan. Zo,n 60% kunnen zeilen aangezien de wind steeds minder werd naarmate we dichter bij de evenaar kwamen, die we inmiddels voor de 4e keer zijn overgestoken volgens onze scheepskat.

Er is hier veel wind - regen en onweer, maar omdat het nog vroeg is niet AL te erg.



Banka NE was zeer de moeite waard als ook Benan. Wederom vriendelijke mensen die steeds uitbundig zwaaide en nieuwsgierig dichtbij kwamen en een big smile opzetten.

Hier liggen we sinds gisteren even bij te komen en nieuwe plannen te maken.
We hebben ons ook ingeschreven voor de Maleisia naar Langkawi rally, ALLEEN voor de grote kortingen bij de marina,s, waar we toch gebruik van moeten maken soms. Zeilen samen met 60 boten is NIET ons ding. Soms scheelt het 50% op de havengelden, niet niks!

We gaan na het uitklaren ( één tussenstop) naar PUTERI Harbour marina in JOHOR BAHRU, Maleisia.
Daar willen we een paar weken even helemaal niks met zeilen te maken hebben, alleen sightseeing en uitstapjes naar Singapore etc.
Eind Oktober dan verder door de Malakka straat richting Langkawi.

We moeten hier nog wel 'even ' de drukste snelweg met boten oversteken, n.l. de de Singapore street. Ook moeten we zorgen dat we NIET op grondgebied komen van Singapore, daar word streng op gecontroleerd en er staan hoge boetes op. Er word 24 uur nauwlettend gekeken door de vele politie boten volgens zeggen.
We zullen wel zien, we zullen ons best doen!

Er zijn verschillende mensen die vragen hoe Indonesié voor ons was, nou, hier komen de 'punten '.

Germany....NO point, oeps, dat waren de punten volgens Paul de leeuw van een songfestival, ( even een ander mapje pakken, sorry).

Inwoners, eilanden, eten en binnenland van Bali....op een schaal van 1 tot 10......een 10!
Alles wat zich op zee afspeelt zoals, slepers met hun last, Vissers met hersenbeschadiging, Fishing Diveices, zoals stalen cilinders, allemaal zonder licht en ZONDER AIS, een DIKKE VETTE 0!

Zo, dat is er weer uit.

We zijn BLIJ dat we hier géén nacht meer op zee hoeven door te brengen, en zijn weer toe aan een andere land, met andere gewoontes, eten etc. BALI noord ( Lovina) zal altijd in onze herinnering blijven, de mooiste ervaring tot nu toe v.w.b. het binnenland en de cultuur, deze is totaal verschillende met de rest van indonesie, schitterend!

We zijn blij dat we het samen hebben kunnen en mogen doen en zijn daar heel trots op.

Maar we zijn ook beide moe, moe van al die indrukken, die je eigenlijk met niemand kunt delen als via internet, moe van alle frustratie met autoriteiten, moe van al dat plannen en keuzes maken, kortom....zeilmoe!

Grote teleurstelling is het ontbreken van andere zeilers, maar dat was ook een bewuste keuze, zoals afwijken van de gebaande paden, b.v. de trip door PNG. Ook hier onderweg hebben weinig zeilers belangstelling of zijn botweg niet in staat om een normale discussie te voeren, zoals o.a. veel Australische zeilers, totaal geen inhoud en slechts lege niets zeggende opmerkingen EN OVERAL bang voor, niet te geloven.
Het eten was vies, mensen die hun lastig vielen met hun koopwaar, rollerige ankerplaatsen, overal zagen ze dieven etc. Wat een volk!

We zijn er trots op nuchtere ( nou, ja, hik) Nederlanders te zijn en het goede in de mensen te zien en niet overal beren op de weg, al zal niet iedereen die MIJ kent het daarmee eens zijn, Pffff. Maar dat ligt meer op het ontbreken van technische kennis en een ontvlambaar karakter.

Nou mensen, we weten intussen dat jullie ons zijn vergeten na 6.5 jaar, maar dat hoort er ook allemaal bij, WIJ zijn jullie NIET vergeten en weten nog steeds dat het internet ook hier tussen de klapperbomen werkt.

U zijt alle gegroet.

Wie zich niet verbindt, blijft alleen achter.

 

 
Main Menu