Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits Augustus Nieuwsflits 26 Aug Lovina Bay

Nieuwsflits 26 Aug Lovina Bay

Noord Bali, Indonesié. Positie...08gr09.52 Zuid 115gr01.38 Oost

(Bali serie 9 foto's, click here)

Hallo beste mensen, we hopen dat bij jullie alles goed is en je net zoveel plezier hebt als wij hier in Lovina bay, maar daarover straks meer.

We liggen nu bijna 3 weken hier na een zéér frustrerende tocht vanaf Serangan. 3-5 knopen stroom tegen en een zéér vervelende zee.


We hadden uiteraard in deze omstandigheden constant de motor op vol vermogen. Aangezien het bijna 100 mijl (185 km.) was,
werd het een zeer lange tocht, die overigens wat het weer (zon) betreft steeds beter werd naar gelang we noordelijker van Bali kwamen.

Maar.....dat is weer vergeten, hier is het een klein paradijsje v.w.b. het binnenland. Ook de ankerbaai is beschut, gezellig met diverse vissertjes bijna in de kuip, netten liggen meestal rond de boot, maar iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Regelmatig komen ze vragen of we diesel en/of water nodig hebben en wenken ons als we met de dingy (bijna) over hun netten gaan.
We hebben ze overigens nog niks zien vangen wat groter is dan een spierinkje, ze nemen ALLES mee!

Ook zijn we vorige week getuige geweest van een heuse zeilwedstrijd met klassieke boten ( zie foto's), een prachtig gezicht met vele kleuren en een ware happening daarna. Apperpo....nieuwe foto's staan weer op onze site!

Ook liggen hier 2 zeil jachten met 'kunstenaars' aan boord. Jonge mensen die graag naakt over het dek springen en zich nergens iets van aan trekken. Ze schijten gewoon overboord, door aan de zwemtrap te gaan hangen, zowel de 'dames' als de 'heren'. Erg 'verfrissend' zo'n jeugdige aanpak! Maar ja, 'ieder z,n meug zullen we maar zeggen.

Ook hebben Marianne en ik een brommertje gehuurd voor 3.50 euro per dag. Leuk dachten we om te doen, maar het was toch meer een poging tot zelfmoord, nadat we in de stad Singaraya terecht kwamen, druk, druk en nog eens druk, maar we hebben het overleeft, het zijn zeer snelle scooters en het was na lange tijd weer een 'mooie' ervaring. Regels zijn er niet, dus wie het meeste lef heeft EN geluk, kan het hier lang volhouden. Voor de 'andere' zijn hier stijlvolle cerimoniele crematies Hindoe stijl.

Ook hebben we in Singaraya wederom onze visa kunnen verlengen, ditmaal op een zeer relaxte manier, koste wel een volle week, 3 keer terug moeten komen, maar allemaal zeer vriendelijk en zelfs niet in uniform.
Gistermorgen de paspoorten weer op kunnen halen, en wat denk je, om 08.15 uur stonden alle officials te dansen buiten. Gebeurd elke vrijdag, onder leiding van een Zumba lerares. Heb er een mooie foto van gemaakt ZONDER dat ik in hechtenis werd genomen. IK heb zelfs nog even meegedanst, ha. ( ja, ik ben me er eentje).

Maar de hoogtepunten zaten in het reizen door het binnenland, de ontmoeting met ' Jimmy Hendrix ' en een optreden van zijn jeugdige dansers/ Pentjak Silat 'vechters' .

Jimmy kwamen we tegen op het strand, hij vroeg ons om naar een demonstratie te komen kijken van het Balinese dansen door kinderen.
Nou, daar hebben we van genoten, het was een prachtige voorstelling en de kinderen waren enthousiast. Mooie foto's en korte filmpjes gemaakt en na afloop een donatie gedaan, want het was gratis. Jimmy is een zeer gedreven man die ook hier weer alles probeert te doen om wat geld te verdienen, zoals taxi chauffeur etc. Zeer eerlijk en uiterst betrouwbaar met een grote kennis van BALI.
Hij kent vele Nederlandse woorden zoals...kei mooi..allemachtig prachtig en ga zo maar door.
Voor de zeilers die hier NA ons komen, volgt hier z,n E- mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
telf. nummer +6285237669834

HIJ heeft ons dus ook het noordelijk binnenland laten zien, we zijn 2 keer met Jimmy weggeweest, n.l naar Secret Garden en gisteren de hele dag naar de Hindoe en Boeddha tempels hoog in de bergen. HÉT hoogtepunt van onze hele reis!

Secret Garden lag in een schitterende natuur met prachtige tempels, de hele weg door de natuur was wat wij van BALI verwachten.
Maar de trip gisteren sloeg werkelijk alles. Ik ben niet zo van prachtig-Amazing etc. , maar dit sloeg alles, Real Bali riep Jimmy steeds, nou dat was het, precies waar we op hoopte ÉN kregen.
We zijn bij de mooiste Boeddha tempels geweest, zijn bij een groot meer hoog in de bergen geweest met een nóg mooiere tempel, etc. etc.
Zijn bij watervallen geweest na een prachtige wandel tocht.
Een onvergeetlijke tocht EN het hoogtepunt van onze hele reis.

We kunnen alleen maar zeggen....Jimmy bedankt voor deze ervaring. Kregen ook nog een cd'tje van de DEGUNG muziek, Hindoe!

Het is een prachtig eiland om te wonen, verschillende Nederlanders wonen hier en huren een huis voor 3500 euro per jaar, hmmmm,
met zwembad, niks mis mee, lekker goedkoop eten, altijd een ...ZEN gevoel, overal wierook en lekkere geuren, en vooral....rust en vrede.

Nou jongens, dat was het weer voor NU, a.s. Maandag weer verder, zal moeilijk vallen, maar aan alles komt een eind.
Verder naar BAWEAN North, 230 mijl, positie...05gr43.82 Zuid...112gr40.13 Oost.
Op weg richting Maleisié, met nog een paar tussenstops. Eind oktober moeten we Indonesié hebben verlaten.

Groetjes van deze kant.

'Het uitzicht is altijd hetzelfde, tenzij je vooraan loopt'.

 

 
Main Menu