Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits Augustus Nieuwsflits 6 Aug Bali Indonesie

Nieuwsflits 6 Aug Bali Indonesie

aan een mooring in Serangan, Bali

Ja, je leest het goed, aan een MOORING! We moesten toch ankerop omdat we volgens de 'bazen' van het watersport gebeuren mensen in gevaar brachten. Ja, er waren nog ZO veel mooringen vrij, en dat levert niks op.

Dus, verkassen naar een mooring waarvan de bal, die de lijn omhoog houd al na een paar dagen was verdwenen. Er staat een harde wind hier, het is zéér onrustig en de boot ligt te trekken aan de twee lijnen, niet normaal, vooral s'nachts. Er heerst hier een drukte die wij nog niet hebben meegemaakt, charterbakken vol Chinezen, waarvan er hier duizenden rondlopen. Catamarans, motorboten, charter zeilboten etc. het vliegt hier door elkaar heen, niet te geloven. En daar tussendoor vliegen matrassen met mensen erop door de lucht, razen scooters door het water, vliegen motorboten met vliegende Chinezen voorbij enz.

Met de dingy naar de kant is een uitdaging, terug meestal nat, we liggen behoorlijk ver weg van de steiger. Motortje liet het ook even afweten, maar loopt na schoonmaken weer goed gelukkig. We moeten regelmatig kannen met drinkwater meenemen omdat we hier geen water kunnen maken i.v.m. de drijvende vuiligheid en olie. Gelukkig hebben we via onze agent hier 100 ltr. diesel kunnen bestellen en is die door een andere boot aan boord gezet. Véél steun van onze agent, die alhier haar kantoor heeft.

Morgen gaan we naar de noordkant van Bali, Lovina bay, UIT de wind en lekker voor anker. Elke dag 7 euro voor de mooring, voor minder eten we elke dag! En we zijn al die drukte zat.
Maar.....Serangan heeft wel een leuk dorpje, je kunt er in 20 verschillende waruns ( eettent) lekker eten en we hebben een paar mooie wandelingen gemaakt. Het weer is helemaal van slag volgens de mensen hier, elke dag zwaar bewolkt en Marianne heeft het voor het eerst KOUD. IK vind het lekker!

Als we hier gaan eten bij het kleine restaurantje worden we elke dag opgewacht door een mevrouw die roept....Pappie-Mammie, kom hier zitten, ik wil massage doen, koop iets van mij, waar ga je naar toe, je komt hier toch we eten etc. etc. Ze bedoeld het allemaal goed maar....ik wordt er een beetje kriegelig van en Marianne ook, Pappie-Mammie...grrrrrr.

Marianne heeft overigens weer een nieuwe bril, alles erop en eraan, voor een kwart van de Nederlandse prijs, ze is helemaal gelukkig, want de oude bril was al een tijdje kapot en werd met een touwtje bij elkaar gehouden. Prima service en fantastische mensen.

Wederom is er géén contact met andere zeilers, veel Fransen en solo zeilers óf ze zijn naar huis gevlogen, overigens zijn er veel minder dan we hadden gedacht. Vele nemen niet de moeite om hier te komen volgens verschillende hier gevestigde Nederlanders, het is moeilijk om weer naar boven te komen met de stroom tegen de wind. We zijn erg benieuwd hoe wij het gaan ervaren, we weten er al IETS van, maar het is 'maar' 100 nm, Brrr.
De sail Indonesia rally heeft in ieder geval besloten ( een paar jaar geleden) om NIET meer naar Serangan te gaan maar naar LOVINA Bay, in het noorden van Bali dus.

Maar....ons HOOGTEPUNT in Bali hebben we gisteren bereikt door een rondtoer te maken naar de Hidoestaanse tempels, de terras vormige rijstvelden, het apenpark en de olifanten cave. In één woord GEWELDIG! Dit alle vond plaats in UBUD en omgeving. Schitterende ervaring, dat is wat we wilden zien in Bali, we hebben er prachtige foto's van gemaakt, die Marianne vannacht op gaat sturen. We hebben s'nachts n.l. extra GB, overdag 3gb en tussen 0000 uur en 0700 uur 5gb. Vreemd misschien, maar zo werkt het hier.
Één van de mooiste trips van onze reis, maar je zult het zien als alles op onze site staat.
Ook hier heeft onze agent weer bemiddeld en gezorgd voor een goedkope auto MÉT chauffeur voor 35 euro een hele dag.

De Hindoe cultuur is prachtig, overal tempeltjes, wierook en mensen die offers brengen, 80% van Bali is Hindoe.

Na hier 10 dagen te zijn geweest, de rondreis te hebben gemaakt en de vele indrukken te hebben opgedaan, kunnen we zéér tevreden terug kijken op ons verblijf hier, en nemen we de rest voor lief, we hadden het niet anders willen doen.

Op naar het volgende avontuur!

Als je geluk wilt vermenigvuldigen, ga het dan delen.

 
Main Menu