Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits Juni Nieuwsflits 25 Juni Flores

Nieuwsflits 25 Juni Flores

Inhaligheid / Hebzucht en Gestapo autoriteiten, maar ook, prachtige ankerplaatsen en schitterend weer, FLORES, oftewel bloemen eiland

Ciendeh bay, Indonesié, positie 8gr36.537 Zuid 121gr31.451 Oost

Hallo vakantiegangers en harde werkers. prachtig weer in Nederland hebben we begrepen, dus...geniet er maar van!

Wij liggen momenteel voor anker bij een Moslim dorp ( Ciendeh Bay) waar het feest is en vuurwerk wordt afgeschoten, Ramadan is n.l. voorbij en dat wordt gevierd met een week feest...(zonder alcohol) en ook geen varkensvlees.
Gebeden klinken uit de ivoren torens van de Moskee en iedereen is happy, wij iets minder!We liggen op een mooie ankerplaats met geweldig weer, in de MUD, verval maar liefst 2.25 m dus....Bijna IN de mud, nog 20 cm over.
We hebben hiervoor ook mooie beschutten ankerplaatsen aangedaan en het is in één woord schitterend. Op de meeste plaatsen tot nu toe helder water, snorkelen valt een beetje tegen vanwege kapot koraal, maar alles bij alles valt het niet tegen.
We gaan langzaam de richting van de KOMODO draken, waar we volgende week hopen te zijn. Daarvoor zullen we nog zo,n 5 mooie tussen stops hebben waar goed te duiken/snorkelen is, hier begint het natuurpark n.l.

Flores is overigens voor 80% Katholiek en de rest Moslim, dit even ter info, heel Indonesié is 80% moslim. Bali is voor een groot deel Hindoe, die mogen dus geen BEEF eten.
Je kunt hier nergens, ook NIET in de supermarkt, bevroren vlees kopen, alleen op de markt is vlees te koop, nou, dat hebben we gezien, NIET DUS.

Ook is dit het eerste land waar we van alle kanten worden beflikkerd, in de busjes (dubbele prijzen) op de markt, kortom, overal waar geld mee is gemoeid. In de busjes zelfs op een tamelijk agressieve manier omdat we niet zo toeschietelijk zijn als hun willen.
Ook probeerde een jongeman mijn zonnebril tot zijn eigendom te maken, pakte die...zette hem op..riep iets in Maleis, iedereen lachen en zei wel...BEDANKT! Is hem overigens NIET gelukt. Ook deelde ik in een busje, uit een nieuwe zak iedereen een mentol snoepje uit, iedereen graaide maar één oudere man stak z,n hand opnieuw in de zak en probeerde die zo LEEG mogelijk te graaien, stak alles in z,n zakken en keek mij met een genoeglijk gezicht aan en....iedereen lachte! Een heel lacherig, hebberig en inhalig volkje tot nu toe.
Mister Mister...Money, gimmie gimmie, I want koffie, sunglazes, suger, diveglazes etc. etc.
Oké, heb je fruit, groenten...? Neen hoor, we hebben niks en willen alleen maar hebben.
Nu pas snap ik vrienden uit Nederland als ze vertelden dat op vakantie gaan naar Indonesié heel veel zou kosten aan cadeautje en geld, iedereen verwacht dat je van alles geeft, ja mensen, helemaal duidelijk!

Ik ga jullie niet vertellen dat we in Maumere naar de Immigration moesten om ons visa met een maand te verlengen, neen....we kwamen de eerste keer niet eens verder dan de voordeur, werden er op agressieve wijze uitgeflikkerd door een portier die vond dat mijn broek te kort was. Ik had een nette driekwart broek aan met een keurige blouse en dichte schoenen. Alleen al de wijze waarop, puur dictatoriaal gedrag.
Omdat we meer dan 30 km van de boot weg waren, moesten we dus naar een kleding shop aan de andere kant van de stad.
Nou, geen broeken in mijn maat, dus een sportbroek moeten kopen maat Hoogwater Scheveningen.

Toen liet één van die Gestapo,s ons wel binnen.

Volgende Gestapo man, de 'official' . Neen, neen, de papieren zijn niet goed, het zijn kopieen en die accepteren we niet. Maar 'meneer' we zijn zeilers en doen alles via een agent en E-mail. Niks mee te maken...niet goed! De wijze waarop dit werd kenbaar gemaakt, NIET TE GELOVEN, bijna beangstigend! Nou worden we niet zo gauw bang EN laten ons ook NIET wegsturen, dus...blijven zitten...volhouden en...dan komt er iemand anders bij, n.l. de Obersturmbáhnfuhrer, oftewel...'de baas'.
Kijkt zo eens over de papieren, vraagt naar welke plaatsen we verder gaan, zegt dan vervolgens niets meer, en even later kan de procedure worden voortgezet. Nou jongens, ik stop ermee met dit verhaal, na vele brommer tochtjes, kopieen maken, naar de bank om te betalen, vingerafdrukken en foto,s kunnen we na 3 dagen onze paspoorten ophalen met ÉÉN MAAND verlenging...nog 3 X te gaan.

We zitten hier ook in een nieuwe tijdzone, Indonesié heeft er 3, verschil met Nederland wordt steeds kleiner, gelukkig.

In Wodong hebben we bij een duikresort gelegen en lekker gegeten en gedronken. Ook mochten we water tanken voor de was, te drinken is het niet! Heel vriendelijke uitbaters, we hebben er een paar mooie dagen gehad.
We hebben ook weer mooie foto,s gemaakt, die moeten nog komen, het is hier erg moeilijk om een groot bestand te sturen, nog even geduld dus.

Weer de diesel gefilterd, 2X via een Baja filter, slechte kwaliteit, motor start ook niet zoals anders ondanks dat alle filters en huizen zijn schoongemaakt. Maar ja, dat is niet anders, je moet echt bij de pomp tanken, ( Pertemina) maar...dat mag je zelf niet doen, dat moet een lokale doen, en...die gaat met JOUW centen naar een visser om vanuit een drum de kannen vol te gooien als je pech hebt zoals wij in SORONG, verdiend hij zelf ook wat.
Zo zie je maar mensen, het is niet ALLEMAAL FUN!

We zaten er beide vorige week even compleet doorheen en wilden het liefst stoppen....accuut!
Nu gaat het gelukkig weer wat beter en kunnen we weer genieten.

We moeten ook steeds onze agent contacten voor verlenging visa, verlenging CAIT-Sponsorletter etc. Het is een wirwar van papierwerk waar je helemaal gestoord van wordt. En dan staat op internet dat ze het hebben vereenvoudigd...BULLSHIT.
Het zijn ook niet de kleinste bedragen, uiteindelijk zullen we als we uitklaren een kleine 1000 euro kwijt zijn, meer dan de hele Pacific bij elkaar.
Alles is zo,n beetje ingesteld op de rally,s, die duren maximum 3 maanden, WIJ blijven 6 maanden in totaal.

Rally,s zijn voor deze dictatoriale ambtenaren beter te overzien dan individuele zeilers zoals wij, ongeleide projectielen zeg maar.

Één ontmoeting willen we jullie niet onthouden, n.l. de ontmoeting met 12 jongens in priester opleiding, waar we mee aan de praat kwamen bij Immigration. Ze gaan naar de Philipijnen om daar de studie van priester voort te zetten. We hebben aan de overkant samen nog gegeten en mooie foto,s gemaakt..ze noemden ons...Pappie en Mammie...dát is dus iets minder, ha.
Was wel héél leuk, gedreven kereltjes, ongelooflijk!

Begin Augustus hopen we in Bali te zijn, we willen daar graag een week of 4-6 blijven en zoveel mogelijk bekijken.
We moeten er ook onderdelen voor de motor bestellen.
Tevens moeten we een nieuwe grootschoot overloop hebben, deze is totaal gecorrodeerd en begint los te komen.
Hebben al contact met Amerika hierover ( Harken).
Bedankt SY Otter.

Ook bedankt Cees voor al de info betreffende de motor en steunen, véél plezier in Tholen.

Nou mensen, dat was het weer, we wensen jullie goed weer en een prachtige zomer toe.

Voor al onze Indonesische en Molukse vrienden....Nederland is zo slecht nog niet, geniet van dat natte, kleine, platte en té druk bevolkte kikkerlandje.

"Geef me een vast punt in de lucht, dan licht ik iedere deur uit zijn hengsels"

Archimedes.

 

 
Main Menu