Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits Juni Nieuwflits 14 Juni Flores Indonesie

Nieuwflits 14 Juni Flores Indonesie

Flores, TANJUNG GEDONG, Indonesié, positie...08gr04.660 Zuid 122gr50.710 Oost

Hallo, Vanmorgen na 3 dagen en 4 uur, aangekomen in FLORES, Tanjung Gedong, 425 mijl oftewel zo,n 800 km.
Het was de eerste 2 dagen onstuimig met een hoge verwarde zee en veel vlagerige wind tot 25 kn. Ook behoorlijke regen buien en een zwarte lucht. We zijn 24 uur niet onder 7-8 kn snelheid geweest, maakte sierlijke schuivers en prezen de windvaan wederom voor z,n perfecte stuurkunsten.
Maar, we hebben alles kunnen zeilen, de eerste keer na NZ-New Caledonié. Dus...NIET weer op zoek naar slechte diesel, sjouwen, filteren (2x)
etc. We hebben de filters vervangen in Sorong en in Ambon de filterhuizen schoongemaakt. Ook voegen we een middel toe, dieselbug genaamd, dan nog blijft het rotzooi.

We liggen hier voor anker bijna op het strand tussen kapot koraal, maar het anker ligt op een kleine zandplek. Volgens de pilot zou er allemaal zand zijn, niet dus! Verder gaan was te ver om voor donker aan te komen.

Toen we slecht weer hadden zaten we op de Banda zee, toen we beter weer kregen op de Flores zee, na 2 dagen werd het weer beter, zagen we s,nachts weer sterren en was er overdag ook zon. Hoe dichter bij hoe mooier het weer ging worden, de wind afnam en de laatste 24 uur de hele dag de zon scheen, dit was MAANDEN geleden!

Gelukkig is het water schoon, er is dan ook maar een klein dorpje bij, dat is tot hier toe anders geweest zoals ik al eerder heb geschreven.
Al de vorige 'steden' waren complete vuilnisbelten, met Ambon als dieptepunt helaas.

Koraal is hier volgens de Cruising guide weggeblazen met dynamiet en\of vergiftigt door CIANIDE, niet te geloven.
Één van de druk bevolkste en grootste landen ter wereld en dan zo,n beleid, volgens insiders doet de regering er NIETS aan.
Die hebben het te druk met Yachties pesten, gezag uitstralen en corruptie.
Er varen hier veel grote schepen die geen AIS hebben, Yachties zijn het VERPLICHT een AIS transponder aan boord te hebben, waarvoor weet volgens mij niemand.

En ja, IK heb niet zoveel met autoriteiten, vooral niet in dit soort landen, waar het er niet om gaat dat je je werk goed doet, maar dat je macht uitstraald, de baas bent, kunt domineren, onderdrukken etc.

Maar goed, we zijn hier niet naartoe gegaan om de politiek aan de kaak te stellen, (daar hebben ze andere 'slimmerikken' voor) maar om het land te verkennen.
En dat zullen we de komende maanden proberen te gaan doen.
Morgen of overmorgen 40 mijl verder naar WODONG bij MAUMERE, waar we ons visa moeten verlengen voor 3 juli.
Maar daarvoor is er een feestweek, Ramadan is dan over en dat vieren ze, OOK de autoriteiten! En kom NIET te laat om te verlengen, Mucho Tramalante en veel geld kwijt voor een boete, want daar zijn ze wel weer goed in heb ik begrepen van andere zeilers.

Nou mensen, de groeten van deze kant en hou je roer recht, en bedenk.....

Gras groeit niet door eraan te trekken.

 
Main Menu