Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits Juni Nieuwsflits 10 Juni Ambon

Nieuwsflits 10 Juni Ambon

Zaterdag 10 juni 2017, Ambon.

Hallo, hier weer een update van onze bevindingen in Ambon.

Ja, het is weer tijd om verder te gaan, we hebben de laatste 50 uur veel harde regen gehad zonder onderbreking, het is hier nu het regen seizoen.
Bij FLORES schijnt het weer veel beter te zijn, dus...gaan met die banaan. Volgens de weerberichten is er ook wind uit de goede richting, dus niet langer dralen en weg wezen.

De afgelopen week hebben we Ambon city verkend met de vele standjes met fruit en groenten etc. en mooie foto,s gemaakt.
Mensen willen graag met ONS op de foto en er heerst dus een lekkere sfeer.

Veel te veel militairen, uniformen etc. in de stad, trek ze het uniform uit en....ze zijn niet meer dan watervlooien! Alle macht en daarmee gepaarde arrogantie zit in het UNIFORM. Toen we bij één van de vele kazernes de weg vroegen naar de Immigratie, kregen we een houding van één van de leidinggevende die geen enkele twijfel liet over hun dictatoriale denken. We moesten wegwezen, dat werd door een handgebaar aangegeven, vreselijk, wat een idioten!

Mensen zijn uitermate behulpzaam, diesel werd voor ons gehaald en de was is naar de stad gebracht, ( hopelijk vanavond terug).
Dat alles door de vriendelijke mensen van het visrestaurant. Ook kunnen we daar ons vuil kwijt, we willen het niet in de rivier gooien zoals hier gewoon is, ( dat doen zij misschien wel met ONS vuil). Maar ja, we kunnen het ook niet meenemen.
We hebben daar verschillende dagen gegeten, HEERLIJK, vooral de saté, mmmmm! Het eten is spotgoedkoop.
Marianne heeft er in ieder geval een vriendin bijgekregen.

We zijn samen trots dat we hier met onze BB zijn gekomen en we hebben er geen spijt van, integendeel!

Maar, zoals gezegd, we moeten verder, vooral door het Weer/Wind en er is zat te zien tussen Flores en Bali met betere weersomstandigheden.

We denken over de oversteek naar Flores 3-4 dagen te doen, ligt aan de wind, willen vlak bij Maumeres 08gr37.497 Z 122gr09.945 Oost
in de ankerbaai WODONG gaan liggen en vandaar met de taxi busjes naar de stad. We moeten daar onze Visa laten verlengen voor een maand. Moeten dus elke maand (4X) dit tafereel herhalen tot we Indonesié verlaten in November.
Ook moet je er extra voor betalen, 50 euro voor 2 personen per keer....Kassa! De eerste keer krijg je 2 maanden en daarna vervolgens elke maand, tot de 6 maanden voorbij zijn.

Nou jongens, de ballen, tot de volgende!

Bij koude en bij vorst, erwtensoep met gehaktballen, rijmt niet, dicht WEL!

 
Main Menu