Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits April Nieuwsflits 24 April Hermit island

Nieuwsflits 24 April Hermit island

positie...1gr31.039 Zuid 146gr4.845 Oost <here>

Hallo. hier weer een korte update.

Liggen nu sinds 4 dagen voor anker bij het dorpje, ankerplaats is verschrikkelijk, anker ligt tussen oud koraal en ketting tussen een compleet veld hoge koraal koppen. Als het waait gaat het behoorlijk tekeer. Het is overal 40 m tot weet ik veel diep. Maar...het is het beste wat je kunt krijgen hier. We hebben al verschillende regenbuien met wind gehad, maar we gaan nergens naartoe gelukkig. We hopen dat we morgen alles weer los kunnen krijgen. ( Wij liggen boven een ondiepe koraalplaat, 8-12 meter )
Weer is gelukkig beter geworden, sinds gisteren weer volop zon. Wind is naar de goede hoek gegaan, NO tot ZO. Wij moeten ZW uit naar Vanimo. Dankzij het weer en de korte tijd die we nog hebben om in Vanimo te komen, hebben we besloten de Niningo eilanden over te slaan, we willen eind deze week daar zijn, 240 nm, maar er is gewoon geen of weinig wind, dus....3 dagen minstens! 1 mei ons visum ophalen en de volgende dag naar Jayapura, Indonesié.

De mensen in het dorp zijn uitermate vriendelijk, we hebben ze meteen bezocht toen we hier aankwamen en hebben ons 'gemeld' bij de CHIEF, dit is een must hier, anker erin en meteen je respect tonen aan de Chief. Zakje rijst en suiker erbij en....klaar is kees.
Er wonen zo,n 100 tot 160 mensen, ( je krijgt overal andere antwoorden), ze zijn van het 7e Advent geloof en eten bv geen Crayfish (lobster).
Maar WIJ WEL! Ze vangen ze wel voor ons, en we hebben er gisteren 3 gegeten, heerlijk! Ze houden zaterdag hun 'respect' day, dus niet op zondag. Vrijdag doen ze alles voorbereiden, vissen en wassen etc. en op zaterdag alleen KERK en zingen.

Gisteren middag naar het dorp geweest met zakken kleren-speelgoed-ballonnen-schoenen en een speergun etc. Het halve dorp liep uit en ik werd gelijk vastgepakt door een jochie van +_ 8 jaar, die m,n hand niet meer losliet. En neen, hier komen GEEN missionarissen of andere Roomse huichelaars gelukkig.

Ook werkt onze NAVTEX weer, bijna een jaar gezwegen, maar nu weer aktief. Vanaf hier zenden ze weer berichten uit, helaas weerberichten voor 24 uur, heb je niet veel aan.

Gisteren wat naar de kant gesnorkeld, daar was weer wat levend koraal en mooie gekleurde visjes, verder is alles DOOD!
Ook hebben we weer een paar mooie foto,s gemaakt van de mensen en het dorp.

Vanmiddag alles weer gereed maken voor de tocht morgen, ben een beetje veel zenuwachtig v.w.b. de ankerketting + anker, hopen er maar weer het beste van.

Nou jongens, het ga jullie goed en tot de volgende mail.

Leven is problemen oplossen.

 
Main Menu