Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits April Nieuwsflits 14 April

Nieuwsflits 14 April

Kavieng, Papua Nieuw Gunea

Hallo beste mensen, staan op punt van vertrek naar de Hermit eilanden.

Maar in de eerste plaats willen we Tonnie en Trudie beide sterkte toewensen in deze moeilijke tijd, we hopen dat alles goed zal komen.

Zijn hier 2 weken geweest, en het wordt tijd om te gaan, we zijn té lang opgehouden door Squals met de daarbij behorende harde wind en regen. Wind uit de verkeerde richting overigens. Nu is het weer een beetje stabiel, maar GEEN wind, ook niet morgen of volgende week, gewoon nada!
Maar we moeten gaan, rond 1 mei moeten we in Vanimo zijn om uit te klaren en een visum voor Indonesé te halen. Daartussen liggen de eilanden Hermit en Niningo. Voor de laatste zullen we helaas geen tijd hebben, we hebben minstens 3-4 dagen nodig om bij de Hermits te komen.

Helaas is hier ook een zeiler uit Duitsland aangereden door wat ze zeggen een dronken automobilist, die doorreed, maar later is gepakt.
Zeiler heeft 3 gebroken ribben, een gebroken schouder en sleutelbeen. Ook heeft hij een zeer diepe schedel wond. Hij is intussen overgevlogen naar Singapore, waar ze VEEL beter faciliteiten hebben.

Via het resort hier hebben we enorme medewerking gekregen om 150 ltr diesel te kopen, ze hebben de kannen meegenomen en gevuld.
Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van onze service accu,s, 6 stuks van 6V, deep cycle, AGM en PEPERDUUR, 2 jaar oud!
We hebben de laatste week niks anders gedaan dan geshopt naar accu,s, bestellen en via resort aan boord gekregen. Die hebben ook de ouwe meegenomen gelukkig, geweldige service. We zijn er eerlijk gezegd een beetje klaar mee, NIET leuk meer zo! De week die we in Rabaul waren ook 2 nieuwe moeten kopen voor de anker winch, alles bij elkaar weer bijna 1000 euro. Maar ja..Shit Happens hoor ik jullie zeggen.

Gelukkig hebben we op afstand veel hulp gekregen van Niels, (Unwind), daar zijn we een heel stuk wijzer van geworden, bedankt Niels!

Ook hebben we een familie Gekko,s aan boord, de baby valt regelmatig op onze e-reader omdat hij of zij zich niet vast kan houden, foto,s van gemaakt natuurlijk, hartstikke leuk.

We hebben weer ingeslagen en 2 uur voor een ATM gestaan met nog 50 mensen, toen we bijna vooraan stonden, gaf hij "out off order' aan gotverdegotver. Vanmorgen weer, en je gelooft het niet, een hele rij weggewerkt, pasje erin en.....'out off order'. Weer half uur gewacht en ja hoor...GELD! We moesten dat doen om geld te hebben voor onze visum, in Vanimo is er een, maar werkt meestal niet hebben we begrepen.

Het zal helaas dus weer motoren worden, het is niet anders.
Voorlopig ook GEEN internet meer de eerste 3 weken.

Jimmy heeft weer wat foto,s op onze site gezet, dus...als je bent geinteresseerd, KIJKEN.

Dit was het weer, we wensen iedereen het beste toe, groet.

Varen is negentig procent verveling en tien procent doodsangst.

 
Main Menu