Home Nieuws Wereldreis 2017 Nieuwsflits Maart Nieuwsflits 2 Maart Englishe Cove

Nieuwsflits 2 Maart Englishe Cove

Positie 4 gr46.265Zuid 152gr51.373 Oost

Hallo, hier weer even een update van de laatste dagen.

Kort even terug naar het laatste ankerplaats, Stirling Island....in één woord fantastisch, geweldige beschutting, prachtige natuur etc. maar ook....Louis, afgezant van de village FALAMAE, van het tegenover gelegen eiland MOMO.
Hij kwam een dag nadat de TAMTAM z,n werk had gedaan, de 'chief' had hem gestuurd en hij kwam namens het dorp ons vertellen dat we beter voor hun dorp konden ankeren, veel veiliger vertelde hij ons, ...hier 'roven' ze touwen etc. van het dek! Bij 'ons' kunnen we jullie een tour over het eiland geven en de overblijfselen van de 2e wereldoorlog laten zien. Mooi NIET, in de eerste plaats zijn we NIET geinteresseerd in de 2e wereldoorlog en in de 2e plaats laten we ons niet gek maken. BLIJVEN LIGGEN DUS!
Maar, we moesten er wel een smoesje voor gebruiken, trammelant met de motor, anders word het NIET geaccepteerd hier ÉN we zitten niet te wachten op rotzooi.
Dus vond het 'IK WIL HEBBEN' hier plaats, en hoe! Hebben jullie een Cell phone...batterijen...kleren...m,n petje is versleten...rijst...visgerij...
etc.etc. Normaal geven we wat we hebben en denken dat ze nodig hebben, maar, Louis hield niet op.
Kom morgen langs met m,n vrouw en we willen aan boord komen, neen louis, druk druk druk.
Willen jullie lobster....Ja Louis, maar niet meer dan 2-3 stuks....hoeveel kosten ze....10 Solomon dollar per stuk (1.20 euro), oké, morgen kom ik ze brengen. Nou, dat deed hij, het was pikkedonker en zéér vroeg dus, maar Louis dacht...'je moet hooien als de zon schijnt' en bracht....11 lobsters! Maar Louis, dat hadden we niet afgesproken, dat is voor een weeshuis, WIJ zijn maar met z,n tweén. Ja, maakt niks uit, hier zijn ze en je moet ze maar nemen, we kunnen ze niet meer terug zetten want ze zijn morsdood. Wat kost dat dan Louis...150 Solomons dollars is goed.
Nou Louis, dat DACHT ik NIET, we hebben maar 50 dollar omdat we de Solomons uit gaan. Nou, dat is OOK goed zei Louis.
Pakte m,n hand en kuste deze, ging zitten in z,n kano...veerde op en vroeg wederom om batterijen. Nou was voor MIJ de maat vol, hand kussende kerels is al een verzoeking, maar schooiers als Louis hangen me toch langzamerhand de strot uit hier.
Dus...neen Louis, genoeg is genoeg, we gaan NIET naar je dorp, je krijgt niets meer en als het goed weer is zijn we weg, doei.

Weerberichten bekeken, wind zou 'goed' zijn, althans bescheiden uit een goede richting, dus wegwezen!
MOOI NIET, k,t weer, wind uit alle richtingen voor-tijdens en na een vreselijke bui, squals, wind meestal recht op de neus, snelheid de eerste 24 uur tussen 2-3 knopen, kortom....vreselijk. Dikke golven over het schip en niet uit te houden in de kuip vanwege de regen. Afijn, 150 ltr. diesel later zijn we aangekomen op onze huidige ankerplaats. Marianne heeft de laatste uren op de hand moeten sturen omdat de autopilot het had begeven, ik lag te slapen, ( gelukkig).

Vandaag bijna de hele dag gewerkt om alles weer een beetje te laten werken OF...OM TE VOORKOMEN dat e.e.a. erger word.

Hier liggen we in een mooie baai met vriendelijke mensen. Passie, een van de bewoners hier heeft ons geleid naar de 'beste' ankerplaats hier, dat wil zeggen....waar de BOMMIES niet te talrijk zijn. Een erg vriendelijk man die ons een rondleiding naar de waterval wil geven. Hij weet in ieder geval dat we GEEN PNG geld hebben. Hij houdt vanaf z,n huis toezicht op onze boot met z,n zaklamp zegt ie, we gaan er maar van uit,...positief denken! Eind van de week willen we door naar RABAUL, de 'hoofdstad' , waar we in moeten klaren, het ligt zo,n 60 nm verder.
Gisteren sinds lange tijd weer een cruiseschip gezien, de Europa.

Het weer is hier rustiger, tot nu toe VééL rustiger met minder regen volgens PASSIE.

Nou mensen, dat was het weer voor even, nog steeds GEEN internet, pas volgende week hopen we, aan de andere kant kun je natuurlijk ook zeggen, lekker even een paar weken GEEN fanmail lezen.

De jaloezie is de grootste aller kwalen, en tegelijk die welke het minst medelijden wekt bij hen die haar veroorzaken.

Francais de la Rochefoucauld

 
Main Menu