Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits Oktober Nieuwsflits 5 Okt Uki Ni Masi Island, Selwyn Bay, The Solomons

Nieuwsflits 5 Okt Uki Ni Masi Island, Selwyn Bay, The Solomons

Pos.10gr16.955Z 161gr43.633Oost

Ja, sinds gisterenmiddag op de Solomons, Eiland Uki Ni Masi, een eiland 6 mijl Noord-Oost van San Christobal, de zuidelijkste van de Solomons eilanden.
Het bleek een pittig tochtje te worden en uiteindelijk 514 mijl, we hebben nl een paar tackjes moeten maken om de wind goed in de zeilen te houden. Vanaf Espiritu Santo, ( port Orly) noord gevaren tot voorbij NENDO, iets ten noorden van de Vanikolo islands. Daar pas overstag gegaan richting San Christobal. Ruige zee en meestal tussen 25 en 30 knopen vlagerige wind. 2 brekers in de kuip gehad waarvan één de hele kuip blank zetten. Maar.....alles kunnen zeilen, accu's volgehouden door de sleepgenerator en een beetje zon. 2 Mahi Mahi's gevangen en een weer terug overboord gezet omdat deze veel te groot was, bijna 1.50m. Omdat we alleen maar de ijskast gebruiken als koeling en NIET als diepvries, ( energie besparend) willen we niet een STUKJE van deze prachtige en smakelijke vis gebruiken, heel erg jammer dus...terug!
De dag erna weer beet, ditmaal z,n zoontje denk ik, 4 dagen vis en soep, Mmmmm. Dit alles gevangen met de laatste techniek op het gebied van kunstaas, n.l. een TUBE tandpasta in reepjes gesneden en op de Marianne manier aangebracht, kost niks en levert bijna altijd iets op.
Ondertussen keuze gemaakt waar we met daglicht aan wilden komen, en die viel op Uki Ni Masi, ZÉÉR goede keuze bleek achteraf.

Na een ankerplaats te hebben gevonden in de Selwyn Bay, (kaarten kloppen niet) in prachtig helder water, hebben we tussen wat Bombies het anker laten zakken in 16 meter diep water. Even later kwamen er kinderen met kano's langs om de boel een beetje af te tasten. T-shirts uitgedeeld en lolly's, waar ze heel blij mee waren. We kregen er Cocosnoten voor terug, ( zie foto's over een paar weken). Na een paar borreltjes en wat eten, vroeg naar bed gegaan, we hadden onderweg heel slecht geslapen, en wilde onze 'schade' inhalen. Vanmorgen besloten om de dingy te water te laten en het dorp te bezoeken. Nou, DAT WERD EEN PRACHTIGE ERVARING!

Op het witte strand stond een ontvangst commitéé van schooljongens klaar om een gesprek aan te knopen. We hadden gelezen dat er hier een middelbare school zou zijn, dus vroegen we waar die was, nou...we kregen een escorte, hartstikke leuk, lachende en vragen stellende jongeren die erg nieuwsgierig waren evenals WIJ! Grappenmakend, ( ja dat kan ik OOK) liepen we door de jungle op weg naar school.
Er zitten zo'n 350 studenten op deze school, ook van het eiland San Christobal. Ze blijven hier een half jaar intern, bezoeken daarna weer de familie en gaan weer terug. We werden voorgesteld aan de STAFF, hadden daar een zeer verhelderend gesprek en werden daarna over het school terrein begeleid naar andere klassen. Hier werd ons gevraagd om een lezing te houden in een van de klassen, wat we wel een hele eer vonden. Gesprek duurde een uur, waar we uitleg gaven over onze reis door middel van een wereldkaart en vragen beantwoorden, ontzettend mooie ervaring en de klas hing aan onze lippen. Ze waren heel geinteresseerd, maar voor dit gesprek begon, zong de hele klas 2 liedjes voor ons, schitterende stemmen en we werden er heel stil van. Na afloop een applaus en handjes schudden, een fantastische ervaring EN een geweldige EERSTE indruk van de Solomons.

Inmiddels zit binnen een dag de hele boot vol cocosnoten en groenten en fruit, dankzij visgerei, T-shirts en je gelooft het niet...NAGELLAK.
Het is de mooiste ervaring tot nu toe, en dat menen we echt, geweldig!

Overigens zijn de tanden van de meeste jongens/mannen, rood van de betelnoten, ook HEEL apart!

Zo mensen, jullie zijn weer op de hoogte van het een en ander en weten dat we veilig zijn aangekomen.
We gaan langzaam naar Guadacanal en eind oktober richting MUNDA, naar Agnes resort, waar we een paar weken willen blijven om te duiken en te snorkelen en....de verjaardag van Marianne te vieren.
We houden jullie op de hoogte, geniet en...blijf gezond.

'De kunst van te leven is: thuis te zijn alsof men op reis is'.

Godfried Bomans.

 
Main Menu