Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits Juni Nieuwsflits 2 Juni, Efate Vanuatu

Nieuwsflits 2 Juni, Efate Vanuatu

positie...17gr44.768Z 168gr18.701 Oost (click <here> voor foto's New Caledonie)

Hallo, we zijn gisteren 1 juni veilig aangekomen met het eerste daglicht in Efate, Vanuatu.
Kort daarna probleemloos ingeklaard door zeer vriendelijke autoriteiten en verkast naar een mooring van Yachting World.
Het is zeer diep hier met een koraal bodem, dus een mooring is noodzakelijk.Hebben intussen weer veel kleine werkzaamheden gedaan, hebben een lekke oliepomp van de hydrolische stuurautomaat, en moeten die regelmatig bijvullen. Om bij het vulpotje te komen moeten we de halve boot leeghalen achter. Maar....alles went!
De boot is weer zoutvrij, gisteren een paar uur regen gehad, LEKKER!

Het is een leuk druk 'stadje', en de mensen hier zijn super vriendelijk. Ja, ik schrijf dat misschien wel veel, maar het is ook zo, het is bijna ongekent helaas in Europa, maar we voelen ons uitermate WELKOM, de kinderen stralen hier gewoonweg, lachen naar je en geven je een handje als je je hand uitsteekt.

DAT vind je in Europa NIET meer! Er is een prachtige grote fruit-groentemarkt hier die bijna 24 uur open is, de vrouwen lachen als ze je aankijken, alles straalt een vrolijkheid uit, prachtig.

We zijn weer een beetje op adem gekomen, hebben tijdens de overtocht weinig geslapen door de wisselende wind, veel trimmen van de windvaan, en vrij hoog aan de wind, meestal 60 gr. maar ook een tijdje 50 gr. Vind Betty NIET leuk!

Hebben weer wat inkopen kunnen doen bij de vele supermarkten. Morgen is het foto dag en overmorgen moet ik weer aan het RVS beginnen.
Kan ik allemaal zelf doen en is ook niet vervelend, ik ben toch niet zo,n ( bank) ZITTER!
We blijven hier nog een weekje en gaan dan verder naar de vele eilanden, waar we spullen zullen droppen zoals kleren-speelgoed-schrijfwaren etc. De vreselijke storm vorig jaar heeft de meeste kleine eilanden een paar jaar terug gezet. Het grote eiland alhier heeft volgens de vele zeilers en bevolking de verkregen steun zoveel mogelijk hier besteed en niet over de kleine eilanden verdeeld, maar ja...daar hebben we geen invloed op. Wij proberen een steentje bij te dragen op de allerkleinste eilanden en te genieten van de plaatselijke bevolking.

We hebben een cruising permit voor 4 maanden, dus....tijd zat!

Nou mensen, dat was het weer voor nu, geniet en blijf gezond.

 

 
Main Menu