Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits Mei Nieuwsflits 20 Mei New Caledonie

Nieuwsflits 20 Mei New Caledonie

Vrijdag 20 mei, Noumea city, New Caledonié.

Bonjour, Vandaag op de foto gegaan met jonge Melanesische bruid, die gaat over een paar weken trouwen, ( neen, niet met MIJ),

en is een lijst aan het maken met 'ik hou van jou' in alle talen. Wij hebben er 2 talen aan toegevoegd, Nederlands én Duits. Ze vroeg of ze ook een foto mochten maken van ons mét haar, en dat vonden we natuurlijk goed, als.....ik met haar op de foto mocht, ( vraag van Marianne), en dát mocht ook. Dat gebeurde allemaal in het park, waar we kunnen interflippen, erg 'romantisch' zullen we maar zeggen.

Vandaag ook uitgeklaard, we hebben er weer genoeg van en willen zo snel mogelijk verder. Er hangt hier constant een wolk van de nikkel fabriek, en dat zal niet gezond zijn. Motorboten scheuren hier over de ankerplaats, er word elke dag geschoten in de militaire schietbunker, politie en Marine vaart hier doorheen, snelle rubberboten met gemaskerde soldaten oefenen hier en er worden bij de pas de Boulari verschillende explosies uitgevoerd, dit steeds gevolgt door via de VHF eerst van 10 terug te tellen. Echt Frans, in het verleden hebben ze ook diverse kernbommen tot explosie gebracht in de Pacific, ik geloof bij de Markiezen eilanden. Géén respect voor niemand, ze zijn dan ook NIET erg populair hier op de Pacific.

We hebben wel mooie ankerbaaien bezocht tot 30 mijl west van hier, steeds in zand/modder, en niet dieper dan tussen 3 en 10 meter.
Mensen zijn héél vriendelijk, vooral de originele bewoners. Soms zitten we in het park en komt er zomaar iemand een praatje maken, maar...altijd de lokalen! In het weekend komen ze in grote getale met alles wat drijft naar de eilanden/baaien om hun tenten op te slaan en een weekend samen met familie/vrienden door te brengen, klinkt vanaf onze ankerplaats altijd gezellig.
Het weer is fantastich, veel zon en lekkere temperatuur, nagenoeg GEEN regen, dus genieten.
Er liggen overal diverse eilenden met witte stranden, veel hebben moorings, die je gratis mag gebruiken, het doel is om het koraal te beschermen, wat dan ook prachtig is op sommige plekken.
Op isla de Signal hebben we tussen de schildpadden gezwommen en zaten er prachtige gekleurde koraal vissen. Ook zwemmen er vele slangen rond, maar ondanks dat ze giftig zijn, blijven ze bij mensen weg. ( Tenzij je er een over z,n bol wilt aaien).

Vandaag wilde we na het uitklaren naar de supermarkt om het e.e.a. in te slaan. Aangezien er wijn in de aanbieding was, wilde Marianne wat flessen inslaan, enerzijds voor haar zelf en anderzijds omdat we al een paar dagen opvaren met de Calimaris, een zeiljacht uit Oostenrijk, waar we over en weer soms even 'borrelen'.
Nou, vergeet het maar, alles weer uit het winkelwagentje moeten laden, want....vrijdag NA 12 uur mag er GEEN alcohol meer worden verkocht.
Het was 12.07 uur, dus....TE LAAT! Wat een 'heerlijk' land, brrrrrr.

Bedoeling is om morgen langzaam richting zuid te gaan en daar een paar dagen te ankeren. Dan richting Ouvéa op de Loyalities, ( 2 dagen) en dan door naar Efate, Vanuatu. Je krijgt hier na uitklaring nog een paar dagen om weg te wezen. Ouvéa behoord ook tot Frans gebied, maar ook daar mag je een paar dagen blijven. Autoriteiten zijn wel erg vriendelijk, daar is niks mis mee.
In Vanuatu willen we 4 maanden blijven omdat het zéér de moeite waard moet zijn. Volgens onze Cruising Guide klopt dat ook, wij twijfelen er niet aan! Daarna verder naar de Solomons, waar we zoals eerder gezegd in Gizo/Liapari willen blijven tijdens het cyclone seizoen. Dit ligt BUITEN het gebied. Bijna alles al geregeld voor Indonesié v.w.b. cruising permit, alle papieren al opgestuurd naar de agent die het voor ons gaat regelen volgend jaar etc.
Eind 2017 hopen we dan in Maleisié te zijn, we zullen maar niet TE ver vooruit lopen.

Zo mensen, jullie zijn weer een beetje op de hoogte, we wensen jullie alle een mooie zomer toe én een goede gezondheid, geniet met maten én met volle teugen.

Het karakter van een mens wordt niet gevormd door de keren dat hij valt, maar door de keren dat hij weer opkrabbelt.

 
Main Menu