Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits Mei Nieuwsflits 3 Mei Noumea, New Caledonié

Nieuwsflits 3 Mei Noumea, New Caledonié

Positie...22gr17.176Z  166gr25.901 Oost

For our Englisch, German etc. friends...Safely arrived at Noumea, New Caledonié.

Hallo, vaste grond en een goede nacht slaap hebben ons weer een beetje opgefrist. Vandaag laatste loodje v.w.b. inklaring bij Immigration, en...we mogen zo lang blijven als we willen, ja, EUROPA, stukje Frankrijk hier. Zeer vriendelijke officials, kunnen ze in Frankrijk nog iets van leren. Het weer is goed, 10 gr. warmer dan in NZ!

 

Even de volgende vraag beantwoorden...n.l. waarop nemen jullie de beslissing om te vertrekken.
Dat is afhankelijk van een paar punten...1. wanneer MOETEN we weg...antwoord VÓÓR 8 mei, 2. Hoe is het weer, antwoord..wind uit de goede richting maar wel pittig, 20-25 kn. zuid oost-Oost...3. In NZ  begint de WINTER met z,n onhebbelijkheden zoals nog MEER wind etc. dus dat wil je niet hebben, voorbeeld is b.v. de Queen Birthday Storm in Juni, een verschrikkelijke tocht naar Tonga met voor sommige zeilers een fatale afloop, weet niet meer in welk jaar, 4. het einde van het hurricane seizoen, n.l. eind maart/April in de zuid Pacific, waar wij dus nu zijn. Je moet dus wel een paar afwegingen maken, Je wilt ook niet weg met GEEN wind, nou....DAAR hebben we Bob de weergoeroe dus voor.
Wijzelf dachten dus te vertrekken op maandag zoals we hebben gedaan, maar...wind hier is onbetrouwbaar en de wind in NC een week later niet goed in te schatten voor ons weer(leken). Bob vond het een goede timing om op maandag te vertrekken en voorspelde inderdaad harde wind.
Dat die wind dan soms VEEL harder is, ja, daar kun je hem natuurlijk GEEN proces voor aandoen. We hebben een piek gehad van 58.6 kn.
Zéér hard maar gelukkig kort, we hadden regelmatig zeer zware windstoten, die zijn volgens mij moeilijk in te schatten.
We zijn heel aangekomen, de boot heeft zich fantastisch gehouden en de de windvaan heeft wederon een geweldige prestatie geleverd, DAAR gaat het tenslotte om. Marianne heeft er overigens MINDER moeite mee als ik!

Zo, even over naar de orde van het moment, aangekomen op 2 mei om 1200 uur, 1 uur dichter bij Nederland, geankerd bij Marina Du Sud.
Port Moselle is hier een beetje de toon aangevende marina, ik had gelezen dat ze de prijzen van aanleggen met de bijboot hadden verhoogd, ze je min of meer verplichten om met HUN contact op te nemen via VHF 67 etc.
Nou, in de eerste plaats hebben we helemaal niks met betalen voor de bijboot, én verplichten om via die marina in te klaren....dikke l.l!
Niks melden dus, andere marina dus, ankeren en gewoon zelf naar de marina gaan en 'hallo hier zijn we' te zeggen...was niks mis mee, alles verliep op rolletjes en via de marina ingeklaard op de Immigration na, die we vandaag hebben gedaan. Niks betalen voor de bijboot etc.
We hadden ook geluk, hier komt de HEALT CONTROL aan boord, maar toen ik vertelde dat we een KLEINE bijboot hadden en het HARD waaide, belde ze deze instantie op en.....hadden er géén zin meer in, ' verzamel je vuil-fruit-vlees etc. maar en geef het af bij de marina' lekker makkelijk dus, ha.

We hebben vandaag grote schoonmaak buiten én binnen gepleegd en alles is weer ontzout.
Het is een drukke maar leuke binnenstad en de mensen zijn wederom zeer vriendelijk. Er zijn rondom Noumea diverse ankerplaatsen, maar eerst even bijkomen. In Juni misschien weer verder naar Vanuatu, we zien wel, pinnen ons NERGENS op vast.

groetjes en geniet, we houden jullie op de hoogte en wensen jullie het allerbeste toe.
------------------------------

-------------------
Do not push the "reply" button to respond to this
message if that includes the text of this original
message in your response.  Messages are sent over a
very low-speed radio link.

The most concise way to reply is to send a NEW message
to:  "bettyboop"
DO NOT use your reply button
 
Main Menu