Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits April Nieuwsflits 23 April Opua NZ, voor anker

Nieuwsflits 23 April Opua NZ, voor ankerHallo beste mensen, hier zijn de zeilmutsen weer even met het laatste nieuws en plannen.

Voordat wij hierover berichten, even het volgende. Diverse mensen mailen via ONS e-mail adres ÉN via sailmail of we vriendjes willen worden met hun via Linkedin en Facebook.....NIET DOEN,

 

ten eerste hebben we vrienden genoeg, (grapje) maar...we worden doodgegooid met mailtjes.


Bij Facebook een jaar geleden maar liefst 130 mailtjes toen we weer onder internet kwamen, niet dat we zo populair zijn maar, alles wat maar een connectie heeft met een bepaald iemand word ook naar ons doorgezonden. Vinden we absoluut niet leuk en we kunnen daar dan ook niet aan mee doen. We hebben steeds maar beperkt internet en gebruiken die liever voor belangrijkere dingen. Of is dit weer té grof gesteld??
Tevens willen we ook even onder de aandacht brengen dat je EERST het bericht moet VERWIJDEREN die je via SAILMAIL ontvangt, en dan pas moet reageren. Beter nog om naar ons e-mail adres te mailen, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Sorry mensen, ik hoop dat jullie er begrip voor kunnen opbrengen dat het voor ons erg frustrerend is als je met beperkte zendtijd eerst 3 berichten die je zelf hebt verzonden, binnen moet halen en dan pas je weerbericht krijgt als je geluk hebt. 10 min. per dag hebben we via Sailmail.
Zo, weer genoeg over deze materie.

We liggen sinds een dag of 10 weer voor anker in Opua. Zijn met de voorbereidingen bezig voor onze overtocht van 900 mijl naar New Caledonié. Het weer is zeer onstabiel met harde wisselende winden en veeeeel bewolking, maar volgende week dinsdag, op onze trouwdag, 26 april willen we vertrekken. De wind gaat naar zuid en dan richting oost, en dat is goed voor onze tocht naar NC., waar we een week over zullen doen. Diesel tanks zitten vol alsmede de reserve tanks, (65 cent de ltr.) Boodschappen hebben we gedaan, eerst met een Duitse zeiler mee met zijn auto naar Pahia en de tweede keer lopend (2 uur) en met de taxi terug.

Bij uitproberen van verlichting, nav. apparatuur, Radar etc. bleek dat de radar, (2.5 jaar oud) NIET werkte. Alles geprobeerd om deze weer aan de gang te krijgen, echter zonder resultaat. Inlichtingen alhier ingewonnen en de conclusie was....vermoedelijk overleden!
We hebben de radar straks hard nodig als we boven PNG zijn en in Indonesié. Daar drijft veel rotzooi rond vwb visfarms, die onverlicht zijn.
Om kort te gaan...ikke de mast in, radar dome erafgehaald en naar een shop gebracht, volgens ons moest het garantie zijn, maar we wisten niet of Curacao de apparatuur had aangemeld bij Raymarine. Duidelijk medegedeeld dat als er géén garantie werd gegeven, deze NIET hoefde te worden gerepareerd, aangezien het vermoedelijk de printplaten zouden zijn, en die zijn duur!
NIET dus, garantie en binnen een week volledig hersteld terug, kosten 20 euro voor vervoer. We waren zo blij als een hond met 7 lullen, eindelijk eens geluk met die rotzooi van Raymarine, printplaten waren inderdaad naar de kloten. Het is een digitale, dus dat kost wat!
Intussen zit hij er weer op en werkt gelukkig, probleem opgelost.

We hebben hier ook antifouling ingeslagen (15 ltr.) en motorolie, want die kunnen we in de Solomons niet kopen.

We hebben de laatste maanden nog nooit zoveel films gekeken tijdens onze reis als hier. Rond 1700 uur gaat hier langzaam het bovenlicht uit en word het koud, dus...naar binnen! Eerst eten, dan een uur kaarten, (tenzij IK verlies, dan een half uur) en dan film. Rond 2130 uur naar bedje toe, té vroeg voor Marianne, meestal TÉ laat voor mij. Hier in Opua is NIKS te doen, maar we proberen elke dag minstens 2 uur te wandelen. We lezen zéér veel, en komen dus zo een beetje de dag en avond door. Zullen mede daarom blij zijn om straks weer in een andere omgeving te zijn. We zijn wel een paar keer verkast naar RUSSEL, een half uurtje varen hiervandaan. Een leuk klein toeristen stadje waar je ook het een en ander kunt krijgen. Toen we weer eens naar een vuilnisbak zochten om die rotzooi in te dumpen, werden vanuit een winkel aangeroepen door een mevrouw. Ze had gezien dat IK de dag ervoor 4 vuilniszakjes in een bak had 'gestampt' , en vroeg of we dat niet meer wilde doen en s, morgens vroeger wilde komen zodat de vuilniswagen het meteen mee kon nemen, anders lag het daar maar te 'stinken'.
Big Old Sister is Watching you...!

Hier beginnen langzaam wat boten binnen te komen uit voornamelijk Whangarei. Langzaam worden er ook weer allerlei aktiviteiten georganiseerd etc. WIJ MOETEN voor 8 mei weg zijn en pakken dus de kans aan om volgende week dinsdag te vertrekken.
We hebben een prachtige tijd gehad in NZ, schitterende wandelingen gemaakt, mooie eilanden bezocht etc. We zullen er met weemoed op terugkijken. Maar...we willen verder, Azié trekt, dus gaan!

Zo mensen, dat was het weer voorlopig, we zullen jullie op de hoogte houden van onze oversteek naar N. CAL en wensen jullie een mooie zomer toe en een goede gezondheid, geniet met volle teugen!

Wie kiest, maakt zich vrij van elke dwang.

 
Main Menu