Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits April Nieuwsflits 1 April..nog een paar weken en dan op naar New Caledonié

Nieuwsflits 1 April..nog een paar weken en dan op naar New Caledonié

voor anker bij één van de vele eilanden voor Opua.

Hallo mensen, weer tijd voor een update. Jullie zullen dit bericht pas over een paar dagen ontvangen, reden... GEEN INTERNET!

Ook zijn er weer nieuwe foto,s door ons verstuurd, en we hopen dat iedereen ze kan zien, Jimmy zal proberen ze weer op onze site te krijgen onder ....foto,s 2016.

We zijn al een paar weken een beetje aan het heen en weer varen tussen de vele mooie eilanden en hebben nog nooit zoveel achter elkaar geankerd. Dit heeft ook te maken met het weer hier, voordat het weerbericht is afgeroepen, is het al weer veranderd, dus...wéér andere ankerplek. Wij vinden het weer hier buiten verwachting slecht, véél wind en dichte bewolking en...koud! We zijn dan ook beide verkouden en grieperig en stomen wat af omdat alles dicht zit. Zijn ondanks dat toch verschillende keren in het water geweest om het OW schip schoon te maken, wat een aangroei, niet normaal! Ook hebben we een heuse storm op de ankerplaats gehad met wind tussen 40 en 50 knopen 's Nachts.
Nog nooit zoveel herrie gehoord door de vele windstoten, soms lagen we bijna plat, hele nacht ankerwacht, waarvan Marianne het grootste gedeelte wacht heeft 'gelopen'. Gelukkig zijn we géén centimeter verplaatst, véél TE zwaar Bruce anker, (50 kg) maar op dit soort momenten zijn we er ERG blij mee, ( de ankerlier minder). We hebben dan ook vele methoden uitgeprobeerd om het anker boven te krijgen en zweren nu bij de laatste versie die we al een hele tijd gebruiken, n.l., een extra lijn vastgemaakt aan de laatste schakel vóór het anker, dus...2 stuks, de ankerketting rechts op de lier en de lijn links op de lier, werkt perfect HIER, ondiep en meestal zand/modder.
Als we weer in koraal moeten ankeren gaat er een ankerbol mee het water in. zodat de lijn loodrecht boven het anker ligt.

Volgende week gaan we langzaam terug naar Opua en moeten we weer inslaan voor de trip naar New Caledonié. In Opua kunnen we dat niet omdat er geen winkels zijn, we moeten dan naar Pahia, dat is 2 uur lopen en gaan dan met de taxi terug, dat moeten we helaas een paar keer doen, maar het is niet anders. Misschien vinden we iemand die ook die richting heen gaat met hetzelfde doel, zou mooi zijn!
Internet is hier op de eilanden zwaar k.t, was in Samoa en Tonga nog beter, meestal geen contact of zeer zwak signaal. Moest nog het een en ander uitzoeken en mailen, zal nu even moeten wachten tot we in Opua zijn, maar....er zijn ergere dingen!

We zijn op één van de ankerplaatsen uitgenodigd door 2 verschillende zeilers uit NZ, hele gezellige avonden gehad en gelachen.
Verder zien we weinig zeilers buiten NZ en Australié en als we iemand uit het 'buitenland' zien, is het een arrogante Nederlander, die vroeg in de morgen boven op onze boegspriet knalt omdat z,n anker krabt. Als ik dan buiten kom nadat ik de verlichting heb aangemaakt en hem met z,n boot in de verstaging zie hangen, vraag ik hem waarom die niet even een gil geeft zodat ik kan helpen. Volgens hem ging het allemaal heel vlug, afijn, na een half uur hebben we zijn anker kunnen bevrijden uit ONZE ketting en hadden we geen zichtbare schade gelukkig.

Het zal jullie misschien wel zijn opgevallen, naar NEW CALEDONIÉ, ja, daar gaan we eerst naartoe, ligt een beetje in dezelfde lijn naar Vanuatu en we willen het eigenlijk niet missen. NC is Frans, da.s iets minder natuurlijk, maar dat mag de pret niet drukken. Het is ook een dikke 200 mijl korter. We willen daar een week of 5-6 blijven en dan naar de Loyality,s, die liggen tussen NC en Vanuatu.
Voor Vanuatu wil ik uitzoeken wat het kost aldaar alles bij elkaar, hier horen we van zeilers die er zijn geweest dat de kosten hoog zijn, tegen de 400 euro voor in en uitklaren, cruising permit, etc etc. Als het te gek is gaan we direct door naar de Solomons.

Indonesié heeft inmiddels ook het een en ander versoepeld, b.v. géén CAIT meer, dat is een cruising permit en je kunt alles regelen via internet behalve een VISA, daar moet je voor naar een Indonesié Consulaat.

Nou mensen, jullie zijn weer een beetje bij 'gepraat'. Vlak voordat we eind april vertrekken zullen we er nog een update uitdoen, voor de tussen tijd wensen we jullie het allerbeste toe en een goede gezondheid. Voor degenen wiens verjaardag ik ben vergeten....VAN HARTE GEFELICITEERD!
Voor degene die ik diverse keren een mail heb gestuurd en nooit een antwoord terug heb mogen ontvangen het volgende.....HET GA JULLIE GOED!

" Waste your money and you're only out of money, but waste your time and you've lost a part of your life"

Michael Leboeuf.

 
Main Menu