Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits Februari Nieuwsflits 28 Feb Limestone Island

Nieuwsflits 28 Feb Limestone Island

.. rivier naar Whangarei voor anker.

Hallo en goedemorgen.

We zijn sinds eergisterenmiddag weer terug op de rivier, en liggen in het midden voor anker bij Limestone eiland, een voormalige cement fabriek.

Hier hebben we al een mooie wandeling gemaakt, ondanks het regenachtige weer. We blijven hier liggen tot dinsdag morgen en gaan dan naar Riverside marina voor de dynamo, eerder kunnen we niet in de marina vanwege drukte.Barrier eiland is ons zeer goed bevallen, goede beschutte ankerplaatsen en prachtige wandelingen door de schitterende natuur.
Ankerplaatsen waren Fitzroy, Gostbay en Whangaparapara.
Prijzen in de piepkleine 'supermarktjes' gaan daar maar liefst 3 tot 4 keer over de kop, maar ja, dat is wel te verwachten, er komen veel zeilers en DIE hebben geld!

Marianne heeft veel vis gevangen aldaar, uitgooien en binnenhalen, met stinkaas uit de winkel, jagggggg.

Van daaruit zijn we naar Waiheke eiland gezeild met méér wind als voorspeld, n.l. tussen 20 en 25 kn. maar uit een goede hoek, gemiddeld maar liefst 7.5 kn. snelheid, dus vlug aan de overkant.

Waiheke is ook een prachtig eiland, je moet wel het weer goed in de gaten houden en snel verkassen als de wind draaid, en DÁT gebeurd hier met de regelmaat van de klok. Het weer is erg onstabiel, weerberichten kloppen vaak niet of veranderen met de snelheid van het licht. Volgens iedereen hier is het een raar jaar v.w.b. het WEER. Maar....'dat hoort er allemaal bij hé' .

Op één van de ankerplaatsen hebben we mosselen geplukt, een wasmand vol. HEERLIJK!
Marianne zag een grote rots en zei....'morgen gaan we bij laag water mosselen plukken' , ik geloof in Rocky bay.
In Rocky bay hebben we een aantal dagen doorgebracht i.v.m. de zeer harde wind, het is een paar dagen erg tekeer gegaan, maar we lagen als een huis gelukkig. Toen de wind was gaan liggen EN naar de verkeerde kant ging draaien, zijn we naar een andere ankerplaats verkast, Chamberlanes bay om precies te zijn.

Van daaruit zijn we naar het 30 mijl verderop gelegen Kawau eiland gezeild, eveneens mooi, hier hebben we ons voorbereid om weer terug naar Whangarei te varen, 43 nm noord, om de dynamo/ kabels na te laten kijken. Dit werd een motorzeil dag, i.p.v. NE wind hadden we NNW wind, precies op de neus, Helaas.

Wat ons erg is opgevallen en ook een beetje tegen is gevallen, is het feit dat er absoluut geen buitenlandse zeilers voor anker bij de eilanden liggen, het zijn voor 99% zeilers uit NZ of Australie. Wij denken dat ze allemaal OF op de kant staan OF in de marina liggen!
Je krijgt er weinig of geen contact mee omdat ze vaak met meerdere aan boord zijn, jammer!

Ja, en nu de hamvraag, 'waarheen leid de weg, die WIJ in het nieuwe vaar seizoen moeten gaan'.
Nou, we hebben besloten om van hieruit naar Vanuatu te gaan en dan langzaam naar de Solomon eilanden, waar we het cyclone seizoen zullen blijven in Liapari, bij het eiland Gizo. Hier komen nooit cyclonen en kunnen we er dus met een gerust hart blijven to april 2017.
Hier is een kleine marina die word gerunt door Noel en zijn vrouw.

Volgend jaar dan vanaf de Solomons via PNG, (noordkant) naar Indonesié etc.

We vonden ons vorige plan veel te intensief, lange trips, weken op zee etc.Nu kunnen we het veel rustiger aan doen en kunnen veel meer tijd besteden aan de eilanden onderweg. Eind 2017 hopen we dan in Maleisié en Thailand te zijn.

Zo jongens, jullie zijn weer op de hoogte van het e.e.a.
We wensen jullie het allerbeste toe en hopen dat je de winter weer in goed gezondheid zult uitzitten.

We leven van dag tot dag en halen zoveel vreugde als we kunnen uit die ervaring.

Shelley Duvall.

 

 
Main Menu