Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits Februari Nieuwsflits 6 Feb Great Barrier Island

Nieuwsflits 6 Feb Great Barrier Island

...voor de kust van Auckland.

Hallo, hier zijn we weer met een berichtje, deze keer vanaf een ander eiland, n.l. Great Barrier Island.

Maar eerst even een update van de tocht vanaf Whangarei.

We hebben er een prachtige tijd gehad!

Na veel zoeken door Glen de monteur, eindelijk gevonden waarom de motor niet wil starten als ik de sleutel omdraai.
Ooit gehoord van 'voltage drop' ? Dat was n.l. de oorzaak, Solinoid ( zit op de startmotor) kreeg niet genoeg stroom om in werking te worden gezet, zodat de motor niet wilde starten, dus....relais ertussen en alles funcioneerd weer zoals het moet. Hoe dat komt....waarom hij wel 26 jaar goed heeft gewerkt, ra ra, niet belangrijk meer, hij WERKT, daar gaat het om!
Ook nog even de kannen met diesel gevuld bij de pomp, 0.50 euro cent per liter, we kregen 8 dollar cent extra korting omdat we een bonnetje hadden van de supermarkt, als je daar voor een bepaald bedrag inkopen doet, krijg je korting op brandstof.

Dus 31 jan. de haven uit en naar het begin van de rivier waar we voor anker zijn gegaan in Urquharts bay, en weer een prachtige wandeling hebben gemaakt. Van daaruit naar de Hen and Chicken islands, waar we bij de HEN hebben geankerd in een mooi baaitje met 2 andere jachten. Vlak voor binnenkomst heeft Marianneke nog even een prachtige vis gevangen waar we weer een paar dagen van kunnen eten.
De andere dag anker op en op weg naar Great Barrier, 35 nm verderop, wind uit de goede hoek en dus mooi kunnen zeilen!

Weer is ERG onstabiel en gisteren een kleine storm over ons heen gehad met veel regen, én weer pech gvd, connectie aandrijfas van windgenerator gebroken in een zeer sterke windstoot.
Intussen contact gehad met betreffende firma en ze sturen een nieuwe op, goede service dus!

Ook hier weer mooie wandeling gemaakt in de prachtige natuur. Hier zijn vele mooie ankerbaaien, niet te geloven, en voor elke wind kun je beschut liggen. Er wonen maar een paar honderd mensen hier en er staan verschillende vakantie woningen van de mensen die in Auckland wonen. Eergisteren kennis gemaakt met echtpaar die in Auckland wonen, Lane is Amerikaan en Kay NZ, ze hebben beide al vanaf kind een boot, en Lane heeft z,n hele leven in de bootwereld vertoefd o.a. in Seattle, USA. Daar heeft hij een bedrijf gehad en is dealer geweest van de HC jachten. Hij heeft samengewwerkt met Robert Perry, de ontwerper van o.a. Tajana jachten en Lord Nelson. Interessante kerel.
Op uitnodiging hebben we samen met hen een auto tocht gemaakt over het eiland, zeer de moeite waard. Vandaag hebben we 2 dvd,s gekregen die ze samen hebben gemaakt over zeilen in NZ., een hartstikke leuk stel!

Helaas hebben we net geconstateerd dat de dynamo NIET meer oplaad, alles Wéér open gehad en uitgeladen, maar niets kunnen vinden, dus...weer terug naar Whangarei over een paar weken, NIET EERDER!

Hier gaan we nog wat ankerplaatsen aandoen, en dan naar de overkant, Kawau Island om precies te zijn. We hebben verschillende tips gekregen en zullen daar zeker gebruik van maken. Daarna waarschijnlijk naar Waiheke island, moet NOG mooier zijn.
Het is hier nu lang weekend, druk voor plaatselijke begrippen, maar overal maar een paar boten dus ruimte genoeg.

Als we ' klaar' zijn aan deze kant, gaan we weer noordwaards, eerst Whangarei en dan door naar Opua voor mijn paspoort, onderdeel Duogen en m,n nieuwe vaarbewijs, dat door een goede vriend is opgestuurd.
Daarna willen we de Bay of Islands verder bekijken en ons langzaam weer voorbereiden op de overtocht naar...????????

Momenteel hinken we op verschillende benen en weten we het nog allemaal niet helemaal zeker, dát zijn plannen, meestal geschreven in het zand. Vóór mei gaan jullie het horen, Indonesie staat hoog bovenaan!

Nou jongens, dat was het weer voor deze keer, geniet van het weer, de vluchtelingen die binnen stromen, en bedenk....'hoe meer zielen'' hoe MINDER pensioen! Schep vreugde in het helpen van andere, geniet van het gulle geven en ben Uw regering dankbaar dat ze zo'n passie hebben met de medemens.

MIJN spreuk is....'Stel NIET uit tot morgen, was je VANDAAG door een ANDER kunt laten doen'.

groetjes.

 
Main Menu