Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits Januari 16 Jan Whangarei Town Basin Marina

16 Jan Whangarei Town Basin Marina

Hallo beste mensen, hier zijn we weer vanuit een zonnig, (sinds een paar dagen) Whangarei, (beetje een Ned. weerbeeld hier).
Hopelijk zijn jullie het nieuwe jaar goed begonnen, hier was het rustig met 0 vuurwerk, oftewel zéér weinig. Schijnt niet te zijn toegestaan i.v.m. bosbranden. (is ons verteld).
Wij zijn wel wakker gebleven tot 2400 uur en hebben de avond doorgebracht met een kaartje leggen en een filmpje.

Met kerst was er meer te doen, kerstgezang hier vlakbij de boot met een goed koor en een orkestje, én gezellig druk, iedeeen op het gras, wel koud en met gloeistiks in hun handen ipv kaarsjes.
Ook waren er diverse stalletjes met spullen, eten en drinken. Ze hadden zelfs een vrachtwagen vol met sneeuw gedumpt.

We zijn j.l. zondag hier op de bus gestapt naar Auckland, (3 uur), om daar s'avonds weer over te stappen op een nachtbus naar Wellington, 10 uur verder. Maandag alle spullen voor een nieuw paspoort ingeleverd op de ambassade en s'avonds weer met de nachtbus dezelfde weg terug.
Uiterst vermoeiend, maar weer veel gezien in Wellington, mooie en levendige stad met een prachtige boulevard. Tussen 2 en 4 weken sturen ze het nieuwe paspoort naar OPUA, Kan ik weer 10 jaar vooruit! De volgende verlenging zal wel vanuit een bejaarde tehuis zijn in Nederland, ( als ik geluk heb). En geluk heb ik NU zeker gehad. Ik had al lang last van vervelende plekjes in mijn knappe gezicht. In Nederland noemde ze het EXCEEM, hier noemen ze het HUIDKANKER! Marianne drong er op aan om een Dermatholoog op te zoeken, maar ik had er niet veel zin in.
Smeren heb ik ook een hekel aan, DOM DOM. deze week toch maar afspraak gemaakt en.....net op tijd, 2e stadium van huidkanker.
11 plekken in m'n gezicht en 3 op mijn lijf. Alle plekken met speciale apperatuur bevroren, ik lijk nu veel op een AIDS patiént.
Maar het zou weer goedkomen volgens doktor anders ingenieur Bruce. Wel blijven smeren en hoed op, ten ALLE tijden!

Ook hebben we vele werkzaamheden samen kunnen/moeten verrichten. De ankerlier heeft een facelift gekregen, nieuwe pakkingen-olie-motor eruit en schoongemaakt etc.-nieuwe accukabels en nieuw kijkglas + nieuwe vuldop. We hebben hem er eergisteren weer opgezet met z'n tweetjes en grotere gaten geboord om de dikkere kabels naar binnen te geleiden. De lier staat nu steviger op het dek dan voorheen, omdat we wat hoekijzer hebben geplaatst op de balken waar deze opstaat. Een vreselijk k.twerk, maar wel zelf gedaan! Trots....Ja, als een hond met 7 lullen. ( Wordt overigens wel door een expert aangesloten).
Vanmorgen hebben we het project zink/afvoer afgesloten. De afvoeren in de zinkbak waren volledig door gecorrodeerd en moesten dus worden vervangen, nu de kit nog laten drogen en dan hopen dat alles waterdicht is, maar dat zal wel, met zoveel kit en gevloek moet dat goed komen.
De koolborstels van de watermaker waren deze keer WEL goed gelukkig.
Nu nog even afwachten wat de oorzaak is van het NIET starten van de motor en dan.....kunnen we aan de stuurautomaat beginnen, maar dat kunnen we misschien ook zelf. We hebben al wat nagevraagd hier en daar en gaan er volgende week aan beginnen, ik kan gewoon NIET wachten!

Koken doen we nu ook op een leuke manier, n.l. op een camping kookplaatje met UNOS PITTOS. We kunnen hier niet de gasflessen laten vullen en een plaatselijke gasfles met slang en drukregelaar vinden we TE duur. We hebben nu een doos gasflesjes gekocht en dat gaat goed.
Johan Cruijff heeft gelijk, 'elk nadeel heeft z'n voordeel'. Ze zijn wel vlug leeg, maar een kniesoor die daarop let.

Intussen hebben we ook ons grootzeil terug, deze keer goed gemaakt, we zijn met de auto van een zeiler heengegaan naar OPUA en met de bus EN zeil terug.

Ook hebben we schitterende wandelingen gemaakt tussen de bedrijven door, mooie foto's van prachtige watervallen, bossen etc.
Wij hebben geen moment spijt dat we hier naartoe zijn gegaan, je hebt hier alles wat je nodig hebt, supermarkt is hier 5 min. lopen vandaan en wandelingen starten zogauw je uit de dingy stapt. Kun je iets niet, en er zit nog iets in je portemonnee, dan kun je de expertise allemaal hier vinden.

De NZ mensen lijken zeer sterk op die uit GB, oftewel Engeland. Vul de rest maar lekker zelf in. Ze doen zich wel 'gewichtig 'voor!
Er wonen enorm véél Nederlanders hier, overal wordt je aangesproken als jezelf aan het lullen bent. In de supermarkt zag ik een foto van een molen, en begon meteen te zingen, 'ik hou van Holland' , waarop een onbekende gelijk mee begon te zingen, ik zei nog zing niet zo vals kreng, maar dat hoorde ze volgens mij niet. Wel zei ze, 'wat hebt U een vrolijk karakter', waarop ik zei...daar sta ik inderdaad om bekend!
ik zei, áls U dat niet wilt geloven, vraag het dan maar aan de lezers van onze BB site, ben benieuwd!

Op de weg zijn de NZ landers een tikje aso, als je ergens oversteekt wat GEEN zebrapad is, noem het dan maar gewoon een poging tot zelfmoord. In de stad werden we bijna overreden door een nijlpaard in een auto, 'sorry sorry' en je gewoon van de straat duwen terwijl je IN het centrum loopt, maar ja, ze kan ook uit de dierentuin zijn ontsnapt, en dan wil je zo snel mogelijk weg.

Zo mensen, toch wéér een lang verhaal, maar je kunt ook vandaag de helft lezen en morgen de rest.

groetjes en....blijven lachen, doen wij ook, maar...nu m'n halve gezicht is bevroren valt dat toch niet mee.

The happiest days of a sailor's life are the day he BUYS a boat and the day he SELLS it.

 
Main Menu