Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits December Nieuwsflits 31 December Portobello

Nieuwsflits 31 December Portobello

Oudjaarsdag, Portobello, Panama, 09gr 31.059N 079gr 40.882W

Hallo, in de eerste plaats sorry voor degene die 2 berichten tegelijkertijd via sailmail of anders moesten binnentrekken. Ik dacht het eerste bericht al te hebben verzonden, 'foutje bedankt'. En...sorry Jimmy!

We zijn vannacht aangekomen om 2400 uur in Portobello, Panama. 40 uur ipv. 48 uur die we ervoor hadden gepland. We gingen als de brandweer, wel hoge golven/deining en flinke schuivers, maar voor de rest een prima pittige tocht. Marianne heeft een grote Mahi Mahi gevangen die nauwelijks in de cockpit paste. deze schoongemaakt en gefileerd in de kuip terwijl de boot op z,n kop stond.....NOOIT MEER!
Het is niet onze gewoonte om s,nachts ergens binnen te varen, maar de baai was breed en diep zonder opstakels. Wel heeeeel veeeel boten zonder verlichting, dat maakte het een beetje tricky, maar gelukkig zonder problemen kunnen ankeren.Een borrel genomen op de goede afloop en om 0200 uur naar bed. Al weer om 0700 uur wakker en direct aan de gang met de zeilhuiken etc. Ook was er door een vreselijke schuiver de koffiepot door de boot gelanceerd, MET de koffie. Schoonmaken dus! We zijn wederom gelukkig met onze boot, vooral als we horen hoe het sommige andere boten is vergaan, lekker stabiel en geen centje pijn met deze verwarde zee.
Vandaag probeerde we in te klaren maar...iedereen is vrij. We probeerde ook dollars te pinnen omdat je er hier mee moet betalen aan de autoriteiten....geen pinautomaat of bank, definitief! Naar toeristen bureau gegaan en op hun advies een taxi genomen naar een stadje 35 min. verder. Geweldige supermarkt gevonden, het leek wel luilekkerland! Al heel lang niet meer zoiets gezien. ( niet goed voor de portemonnee). Ook nog geld weten te pinnen, maar niet TE veel, de ATM,s waren bijna allemaal LEEG! O ja, shit...oudjaarsdag.
Kortom, we hebben weer wat we moeten hebben en gaan donderdag samen met de Bonafide naar COLON om in te klaren. Samen zullen we vannavond proberen wakker te blijven en om 2400 uur vuurwerk te zien. We wensen jullie over 1.5 uur ook een prettige jaarwisseling toe.
Het is hier nu 1630 uur en we liggen nu 6 uur achter op jullie.
Maak er iets van en tot de volgende mail.

ADRI, alvast gefeliciteerd, nog vele jaren met een goede gezondheid toegewenst.

Spreuk....vandaag GEEN spreuk, ik ben er bijna doorheen.

Adje

 
Main Menu