Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits December Nieuwsflits 28 december, Providencia

Nieuwsflits 28 december, Providencia

Zondag  Providencia, Colombia,

Hallo, we hopen dat jullie allemaal prettige kerstdagen hebben gehad, en NIET teveel hebben gedronken.

Hier even een vervolg op onze trip van de Hobbies naar Providencia. De trip was ruig, met flinke golven en veel wind. Omdat we moesten knijpen met de snelheid om niet in het donker aan te komen, maakte we het ons er niet gemakkelijker op, golven haalde ons in en het leek wel een wasmachine. Wij hebben GEEN squals gehad, maar de ander wel, vooral 'double trouble', die had de ene na de andere schijnbaar met tot 35 kn. wind. We kwamen zoals gepland met daglicht aan en de aanloop was makkelijk.
Providencia is een mooi groen eiland, 200 mijl oost van Niguagura en 220 mijl noord van Panama. 5500 inwoners die over het algemeen relaxt zijn en vriendelijk. We hebben samen met 2 andere boten, UNWIND en Double Trouble nog met een scooter het eiland verkent, de moeite waard. Ook hebben we met hetzelfde gezelschap nog de hoogste berg beklommen, pittig maar zeer de moeite waard, prachtig uitzicht! Inklaren koste hiet 150 dollar, die volgens ons niemand kan verklaren, Mr. Busch was de collector van het geld, om een bevriende zeiler te citeren, 'een vriendelijke oplichter', maar....wat kan je doen, je weet het vantevoren en je hebt dus een KEUZE.
Kerstavond hebben we doorgebracht bij een Frans koppel wat goed kon koken, een minuut met de dingy naar de kant, heel gezellig en lekker, Paélla, mmmmmm.Ook was er kerstavond een prachtig vuurwerk in het stadje en VEEEEL te harde muziek, maar dat hoort er ook bij. Sinds kerst is ook het internet uitgevallen, vandaag kon ik weer een weerbericht ontvangen.
Wij hebben gisteren uitgeklaard en moeten vandaag de paspoorten ophalen om 1700 uur, morgen vertrekken we naar de San Blas eilanden, Povenir om precies te zijn. Wind is wat gaan liggen en komt uit de goede hoek, ( hopen we ), trip is 270 mijl, dus woensdag morgen aankomst. Kunnen we de jaarwisseling op een eilandje vieren tussen de KUNA indianen. we vertrekken samen met de Double Trouble, Rien en Petra.
Nou mensen, jullie zijn weer op de hoogte, foto,s volgen helaas later. Veel plezier met de jaarwisseling en tot het volgende bericht.

Ieder van ons heeft maar één leven; zijn eigen leven.

Euripides.

 
Main Menu