Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits September Nieuwsflits 21 Sept Marina Catamaran

Nieuwsflits 21 Sept Marina Catamaran

Marina Catamaran, Rio Dulce, Guatemala

Hallo iedereen, hier even een kleine update van de laatste weken op deze prachtige rivier.

In de eerste plaats willen we nogmaal alle familie, vrienden en kennisen condoleren met het plotselinge overlijden van Maarten van Ginneken.
Een fanatieke zeiler, sympathieke kerel en prachtig mens.

Eindelijk begint het erop te lijken dat de boot gereed komt na weken van noeste arbeid. OW schip ziet er weer prachtig uit en de nieuwe watertank doet waarvoor hij is aangenomen, n.l. water opslaan en VASTHOUDEN tot we de kraan opendraaien! Dek is weer bijna voorzien van nieuwe kit, wat een k.t werk, de kit zat zelfs tussen m,n tanden, ( of was het tandrot).
Ook de meeste elektrisch problemen zijn verholpen door Niels van de UNWIND. Veel werk gehad om uit te vinden waarom de Victron oplader NIET werkte.
Alles doorgemeten, alle kabels vanaf de lader gescheckt etc. etc. en tot de conclusie gekomen dat de Diode/splitter naar de gallemiezen was.
Contact gehad met Victron Nederland en....die diode/splitter hebben we niet nodig!!! Er zitten 3 uitgangen op de lader en we gebruikte er 2. Dus..nieuwe kabel getrokken en 2 zekeringen geinstalleerd en....alles werkt weer en BETER DAN OOIT! Ook is het een veilig gevoel dat er nu zekeringen tussen zitten, Gerard, wederom bedankt voor je info. Niels heeft hier en daar nog wat andere verbeteringen gedaan waar we heel blij mee zijn. Je moet het allemaal maar weten EN....op een andere boot willen doen in die bloedhitte, ( 35 tot 40 gr.)
Ook zit de nieuwe sprayhood er strak op, ( zie foto's) en zijn we daar ook heel blij mee.

Vorige week was het feest in Fronteiras, n.l. onafhankelijks dag, met allerlei optochten en veel herrie, leuke foto's gemaakt.
Op de rivier is het onvoorstelbaar rustig, je hoort soms alleen de vogels. Soms zien we bij de boot een otter zwemmen en als we brood in het water gooien borreld het van de vissen. Ook hebben we een paar gezellige dagen gehad met Niels en Margret van de UPWIND en Hans en Linda van de Baros en hebben we talloze films uitgewisseld en zijn uit eten geweest, wat meestal weinig kost hier.
We wilden ook graag het binnenland gaan bekijken, maar knieproblemen ( Marianne) en veel te grote uitgaven gooide roet in het eten. Hopelijk gaat het spoedig weer wat beter met de knie, het is helaas niet de eerste keer en ze heeft er soms heel veel pijn aan. Met de financien komt het nooit meer goed!!! Volgend jaar gaat deze jongen met PENSIOEN, per 14 mei gaat het gebeuren, ben 14 maart jarig maar moet dan nog 2 maanden wachten, ben ZEEEEER benieuwd! We zien wel, voorlopig liggen we hier in de zon, gaan we elke dag naar het zwembadje, nemen een lekker koud biertje op z,n tijd en proberen er van te genieten, 'laat de boeren maar dorsen'.
Zo jongens, we hopen dat jullie eveneens genieten en een mooie vakantie achter de rug hebben, 'pluk de dag', het leven is veel te kort en kan van het ene op het andere moment voorbij zijn.

'DOEN WAAR JE VAN HOUDT, DAAR WORD JE GOED VAN'...

 
Main Menu