Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Juli Nieuwsflits 11 juli Rio Dulce

Nieuwsflits 11 juli Rio Dulce

Catamaran marina, Rio Dulce, Guatemala.

Catamaran marina is een prettige marina waar we kunnen zwemmen, tennissen en TV kijken (voetbal). Een mooie bar met 2 heel grote schermen en een gezellige atmosfeer. Uitbater-eigenaar is een Amerikaan, die samen met z,n vrouw ook een soort hotel heeft. Deze bestaat uit een flink aantal kleine huisjes, die kunnen en worden verhuurd, vooral in het weekend en meestal aan de plaatselijke bevolking, die iets beter in de slappe was zitten. Daglonen zijn hier zo'n 15 dollar per dag, dus....dat loopt niet over!

Oh, oh, oh....niet om aan te zien....

Klik op <hier> voor de overige foto's


Levenonderhoud is zeer goedkoop, uit eten zeker ook en dingen laten doen/reparaties etc. eveneens. Wij betalen voor deze marina 200 euro per maand incl. tennis/zwembad. Water is gratis en WIFI kost 1 dollar per dag. Meerdere keren per dag is er een shuttelboot die je naar Frontieras brengt, de 'stad'. Meer een cowboy stadje met hele kleine mensen, afstammelingen van de Maya's. Alles wordt goed in de gaten gehouden door politie/militairen, maar het is er heel veilig en de mensen zijn uitermate vriendelijk. Het is ook niet zo dat er overal gewapende mensen zijn, alleen vooral bij banken. GEEN PROBLEEM voor ons, geeft ons een veilig gevoel! Uit eten kost weinig en is heel lekker en gezellig. Je hebt hier vele marina's waar het zoals we horen goed toeven is en de prijzen meestal net iets goekoper zijn dan bij Catamaran. Maar ja, wij moesten ergens reserveren en het zit hier gauw vol, maar....absoluut geen spijt!
Er zijn veeeeele Amerikanen hier, maar die zijn bijna allemaal naar de States terug. Apart volk!!!!

Wij maken nauwelijks gebruik van de shuttelboot omdat we steeds ergens anders naar toe moeten om iets te regelen en/of te laten repareren. We gaan dus met de dingy, en ja, met de nodige frustratie geheel mijnerzijds met....die k.t motor's, ja, 2 stuks laten het afweten. Eerst de ene weggebracht, toen de andere, toen de eerste weer opgehaald en terug gebracht want die werkte NIET goed, toen de 2e opgehaald, die werkte wel goed, daarna de eerste weer terug etc. etc. Nu werkt de Mercurie wel/niet goed, dat wil zeggen, ik krijg hem bijna niet gestart, bougie helemaal nat terwijl ik GEEN shoke gebruik, dan alles schoon/ droogmaken en weer terug, afijn, als hij dan eindelijk start, loopt die prima. Marianne zegt dat het ook een voordeel heeft, heb ik tenminste een reden om te vloeken en om me af te reageren zodat ik MISSCHIEN langer leef, we zullen zien. Intussen hebben we ook noodgedwongen een andere sprayhood moeten bestellen, de oude viel van ellende uit elkaar. Eveneens de covers van de zeilen, de gaten zitten erin, deze zon maakt meer kapot als drank, die hier overigens ook heel goedkoop is. Ook hebben we een deal kunnen maken met RAM marine om de Betty Boop uit het water te halen, het OW schip te sandblasten zodat alle antifouling eraf is, 2 lagen barrier coat en daarna 2 lagen harde antifouling Petit Trinidad SR. De antifouling die we erop hadden gesmeerd in Curacao werkte niet meer, ook alle punten die moesten worden bekeken door de expert en die dus waren kaalgezet, en weer moesten worden opgebouwd met primer en antifouling, waren volledig kaal, ra ra hoe komt dat? Nou ja, Shit happens zullen we maar zeggen.
Je kunt je geld natuurlijk maar een keer uitgeven en je moet dan keuzes maken, dus.....geen Spaanse les! Als je Spaanse les wilt hebben moet je naar Antiqua gaan en daar zeker 2 weken intern blijven en dus ook een kamer huren, anders heb je er volgens de meeste kenners niks aan, kosten voor ons beidjes 1000 euro, dus NIET. Niet getreurd, we zijn goed in handen en voeten werk en kennen een paar woorden. we doen ons uiterste best om het zo goed mogelijk te leren.

We hebben op de weg hierheen op de rivier nog een restaurantje aangedaan samen met een andere zeilboot uit Oosterijk. Daar aangekomen hebben we een prachtige grottentocht gemaakt voor 2 euro per persoon. Schitterende gids, heerlijk eten, voor 6 euro PP.
Er zijn hier op de rivier prachtige ankerplaatsen zoals Texan bay, totaal beschut. Met de dingy de jungle in en mooie foto's gemaakt.

Ook zagen we in de stad, hoe een moeder een kind van zo'n 6 jaar een ferme vuistslag op haar koddige neusje gaf, heel indrukwekkend, vooral voor het kind, kijk, niks kindertelefoon/ kinderbescherming, gewoon de beuk erin.

Ook zijn we WEER met bliksem inslag geconfronteerd, een voltreffer in de marina, gelukkig door het oog van de naald gekropen.
Zelfde knal als in Curacao, ongelooflijk hard, beide om 0130 uur het bed uit GESPRONGEN, helemaal over de zeik en langzaam tot rust gekomen, ja schrikken, zachtjes uitgedrukt. We denken dat alleen de radio/tv antenne kaduuk is, de rest werkt!
In de marina was alles kapot, maar is intussen weer gemaakt.
Met ons geluk overleven we zeker een derde wereld oorlog, peace brother!

We hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie zullen hebben en het weer goed is, hier ga je KAPOT, zo warm, da's ook niks.
Maar....je hoort mij niet klagen!

'Teveel is minder dan genoeg'.

 

 
Main Menu