Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Juni Nieuwsflits 13 Juni Aankomst Guatamala

Nieuwsflits 13 Juni Aankomst Guatamala

Vrijdag de 13e, en ja, voor ons een ongeluks getal vandaag, Ingang Rio Dulce.

Hallo, hier zijn we weer met een nieuw bericht vanaf de BB.

In de eerste plaats iedereen bedankt voor de condolaties i.v.m. het overlijden van mijn moeder/ schoonmoeder.

We liggen sinds een paar uur voor het stadje Livinstone, Guatamala, in de ingang van de Rio Dulce, en HOE, wederom een spectaculair gebeuren, maar daarover later, eerst even bijkomen van de zenuwen.

Na vertrokken te zijn uit het mooie plaatsje Roatan naar een ander eiland gezeild, Utila genaamd, ook Honduras. Dit samen met een Oosterijkse zeiler en z,n vrouw en dochter. Dit was eveneens een mooie plaats, waar we hebben uitgeklaard. Van daaruit naar Belize gezeild met de wind recht van achter en na 6 uur de motor aangezet en 12 uur gemotord naar Lime cay, een prachtig eiland met kristalhelder water en veel vissen. Hier kwamen ze meteen vragen om ons te melden en in te klaren, MOOI NIET!
s'Morgens om 6 uur weggevaren omdat we niet willen inklaren en maar 1 nacht wilden ankeren.
Direct doorgemotord naar Guatamala, waar we in een mooie beschutte baai hebben geankerd, gelukkig lagen we in de modder, dus als een huis. Vannacht kregen we ontiegelijk harde wind, regen en weerlicht/donder, flitsen, nog nooit meegemaakt, zo ging het tekeer. Met onze 'bliksem ervaring' een heel angstige ervaring. Gelukkig was dit om 0330 uur voorbij, want we moesten vroeg op ivm de drempel in de ingang van de rivier. Marianne heeft hier een KING MACREL gevangen van 1.15m en 11 kg. ( zie foto's) Voor minstens 2 weken vis eten en soep, heerlijk! Toen we na 2.5 uur varen aankwamen bij de drempel gingen we op de verkregen waypoints varen, maar......niet goed!
We zaten teveel naar stuurboord en.....liepen vast na een paar keer te zijn gestuiterd. En....we kwamen NIET los!
Er kwam op een gegeven moment een water taxi vragen of hij voor 50 dollar kon assisteren. Neen hoor, we doen het lekker zelf, maar...het lukte niet. We hebben toen van zijn diensten gebruik moeten maken en met een lijn vanuit de mast de boot schuingetrokken en we kwamen los. Een ervaring rijker, 50 dollar lichter en een illusie armer, shit happens op vrijdag de 13e.
Zojuist zijn de officials van boord gegaan en zijn we voor een jaar welkom in Guatamala, 3 mnd. met een verlenging van 9 mnd. GELIJKTIJDIG geregeld, dat is pas efficient.
Zo mensen, dit was het weer voorlopig, hier zullen we blijven tot november en tussentijds moeten we ook nog op de kant, omdat de antifouling z,n anti kwijt is. Ook moeten we de watermaker repareren, een cursus Spaans doen en het binnenland verkennen, dus...nog druk zat, ha. Tussendoor proberen we ook nog te genieten van....ja dat zien we dan wel.

Gezegde...I was so seasick, it was only the hope of dying that kept me alive.

 
Main Menu