Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Juni Nieuwsflits 1 Juni Slecht nieuws hoewel niet onverwacht

Nieuwsflits 1 Juni Slecht nieuws hoewel niet onverwacht

Roatan, Honduras


Hallo mensen, gisteren slechte nieuws gekregen dat mijn moeder is overleden, 86 JAAR. Ze lag in het ziekenhuis omdat ze haar heup had gebroken en ze er later een hersenvlies onsteking bijkreeg.

 

Het is goed zo, een mens moet niet hoeven lijden. We zijn blij dat we om deze reden vanuit Cuba voor 6 weken zijn teruggegaan naar Nederland en daar afscheid hebben kunnen nemen. Wel beseffen we dat de grote afstand nu aanvoelt als bijzonder onprettig, omdat we vooral mijn broer Jan en zijn vrouw Wil niet kunnen bijstaan in hun verdriet en kunnen helpen met alle toestanden die hier het gevolg van zijn. We hebben wel intensief skype contact gelukkig, maar dat is toch ver weg!
Het zij zo, even teruggaan kan niet, dat wisten we van tevoren, we hebben er goed aan gedaan om afscheid te nemen toen ze nog leefde.

Jan, je vissnoeren zijn goed besteed aan een Cubaanse visser, hij was er blij mee. Ook hebben we nog een splinternieuwe step weggegeven aan een jongeman van een fiets taxi, die ons naar een familielid bracht om te internetten en tickets te bemachtigen voor de vlucht naar Nederland. Daar waren we heeeeel blij mee, en zijn dochter en zoontje ook. Hij bracht z,n hele familie mee om de step in ontvangst te nemen, prachtig. (zie foto's) Apperpo foto's, die zijn eindelijk weer in grote getale verstuurd, evenals een filmpje (zie topmenu bij "movies") over een brutaal jong aapje, die bijna aan boord zat, schitterend.

Het gezin van onze fietstaxi

We hebben een paar weken hier voor anker gelegen en de laatste paar dagen met heel veel wind. Verschillende boten waren aan het krabben en raakte elkaar, maar wij lagen gelukkig als een huis. Aangezien de wind nog meer zou toenemen, zijn we naar een steiger gegaan bij Fantasy Island. Toen ging de wind liggen en doet dat tot de dag van vandaag, WATJES??? Weerberichten, ze kloppen niet altijd!!
We lagen midden in een rif, helder water en veel snorkelen. Marianne heeft intussen weer een keer gedoken met 2 andere zeilers en ze was wederom heel tevreden, ( ondanks de lege tank). Ja, ze is weggegaan met een leeggelopen tank en heeft samen met een Fransman mijn VOLLE fles opgehaald. Elke dag zit er een grote schildpad langs de boot, een mooi gezicht. Neen Ad, geen schildpadden soep.
Er is van alles te doen hier, happy hour, vis eten, tweedehands spullen markt ( veel verkocht voor WEINIG) etc. Ook gaan er een paar keer per week busjes naar de supermarkt, lekker gemakkelijk. We kunnen in de Lobby van het resort goed internetten en dus foto's versturen. ( bedankt Jimmy). Wat we waren vergeten te vertellen ( voor wat het waard is) de 2 vogeltjes ( zie foto's) zijn onderweg de pijp uit gegaan.

Toch nog gezelschap gekregen. Jammer genoeg waren beiden de volgende ochten dood.

Ze waren heel jong en we denken dat ze uit zijn gekomen aan boord in Cuba. Ze hebben een staatsbegrafenis op zee gekregen. Ook zijn we ZEER blij dat we vanuit Nederland gasvulnippels hebben laten komen vanuit Duitsland. Hier konden we de flessen alleen laten vullen met een Amerikaans nippel, nou, DIE hadden we gelukkig.
Waar we zeker MINDER blij mee waren, was het feit dat we water aan het maken waren en ik tussendoor altijd even naar de drukmeter kijk, en wat schetste mijn verbazing, fuckerdefuck, de meter stond op minder dan de helft, dus iets NIET goed. Alles stond blank in de bakskisten met ZOUT water. Alle electronisch dingen zoals een antenne tuner, vennetje voor de koelte ( vooral van de ijskast) etc. etc. waren doordrengt met zout water. Alle watermaker reserve spullen zaten ONDER water. Ëen grote teringzooi, verschrikkelijk.
Er zat dus een hogedrukslang los! Deze weer vastgezet. Alles zo goed als het ging schoongemaakt en zijn daar bijna een dag mee bezig geweest.
Toen besluit genomen om elke keer als we watermaken de deurtjes open te laten staan om te controleren.Nou, dat was maar goed, de andere dag zagen we dat er weer water kwam, nu van de andere kant van het membraam, Gerard van de Sylfer had een paar maanden geleden de andere kant voorzien van een nieuwe eindstop, nu is de andere aan de beurt gotverdegotver. Vanmorgen zaten we wat teneergeslagen naar de generator te luisteren, die we van de week van een nieuwe accu hebben voorzien totdat....hij UITVIEL, gotverdomme, wat nou weer. Weer bijna hele dag bezig geweest met dat k.tding, alles eraf, slangen los, wierfilter eruit, afsluiterslang los, impellerhuis open, alles oké. Dus GEEN waterprobleem, wat dan? Diesel? Het door Ton van de ARGO geinstalleerde voorfilter eraf, en ja....veel vuil!
Schoongemaakt, Ander filter afgetapt voor eventueel water, ontlucht, gestart...en....Lopen als een trein, gelukkig!
Wat zijn wij blij met die voorfilters en de diesel opvoerpompen, nogmaals bedankt Ton. Het is nu voor zo'n 'techneut' als ik vrij goed zelf te doen!
We blijven hier nog een paar dagen en willen rond 12-13 juni bij de ingang zijn van de Rio Dulce voor wat betreft hoogwater, dan is het volle maan, dus extra hoog.
Zo, dat was het weer, geniet met volle teugen, ik hoop dat IK dat binnekort OOK weer kan, groetjes van ons beidjes.

Gezegde....Ken je fouten, maar behandel ze met zachtheid. ( moeilijk voor mij)

 
Main Menu