Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Mei Nieuwsflits 16 Mei Nog geen wind, dolfijnen en potvissen en.....gou​dmakreel gevangen

Nieuwsflits 16 Mei Nog geen wind, dolfijnen en potvissen en.....gou​dmakreel gevangen

Hallo iedereen.

Zitten nog steeds zonder wind. Plannen omgelegd i.v.m. tekort aan diesel. We gaan nu eerst naar Roatan, Honduras, een eiland.
Het is een zeer frustrerende vaart, geen wind, WEL deining, dus...klapperende zeilen, ondanks gereeft zeil.
We hebben zojuist de laatste kan diesel in de tank gegooid, nog 210 mijl te gaan, hopen zondag aan te komen. Krijgen nu voor het eerst de stroom wat mee. Vaart was niet boven 3.5 kn, maar meer rond 2 knopen. Ziet er aan stuurboord wat dreigend uit, maar ga dadelijk weerbericht aanvragen. Positie is nu....19 gr 01.2 N 084 gr. 14. 9 W.
Marianne heeft net een goudmakreel gevangen en we hebben een half uur dolfijnen langs de boot gehad, wel 20 + 2 kleintjes.
Even later maar liefst 4 potvissen vlak langs de boot, hmmmm!
M,n zenuwen worden hier wel op de proef gesteld, denk toch niet uit het juiste zeilers hout te zijn gesneden.
Zojuist komt er ook nog visite aan boord, n.l. een mooi gekleurd vogeltje. Moe, honger en dorst. Na hem ( of haar) te hebben gevoed, heb ik hem heerlijk opgepeuzeld, oeps, in een mandje gezet. We zijn net 2 idioten zoals er met dat vogeltje wordt gesold. Heb Marianne al gevraagd om die energie in mijn vogeltje te stoppen, hmmm.
Hopen voor kerstmis nog aan te komen.
Zo, jullie weten weer hoe het zit, allemaal wederom de hartelijke groeten.
Zitten zwaar te dubben om aan deze kant van het Panama kanaal te blijven, we zien wel, jullie zijn de eerste die het te weten komen.

p.s. Voor de KOGGE leden willen we in Guatemala een samenvatting maken voor het clubblad van de laatste 3 jaren die we in totaal onderweg zijn. Sorry, helemaal vergeten om dat wat regelmatiger te doen, mea cupa!
Reageren mogen jullie overigens wel hoor, niks mis mee, maar....VERWIJDER WEL EERST HET BERICHT, glimmende gloeiende.

groetjes.

 
Main Menu