Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Mei Nieuwsflits 9 Mei Nog steeds in Ceinfuego/ bezoek historisch stad Trinidad/ 1 mei viering

Nieuwsflits 9 Mei Nog steeds in Ceinfuego/ bezoek historisch stad Trinidad/ 1 mei viering

Ceinfuego, ankerplaats.

Hallo beste mensen, hier zijn we weer met een berichtje.
In de eerste plaats hopen we dat het goed gaat met iedereen en dat het weer nóg beter is geworden.

Ook willen we jullie vragen om GEEN antwoord op onze berichten te geven ZONDER EERST HET BERICHT TE HEBBEN VERWIJDERD.

We zullen proberen een korte samenvatting te geven van wat we hier meemaken en zien.

De stad Ceinfuego heeft veel historische gebouwen die helaas een beetje zijn vervallen, niet allemaal, maar wel de meeste.
Zoals eerder geschreven, vervoer is hier hoofdzakelijk met fietstaxi, paard en kar en oude Amerikaanse auto,s. ( zie foto,s).
Apropo foto's, de meeste komen pas als we in de Rio Dulce zijn, Guatemala. Hier is het bijna onmogelijk om op internet te komen, laat staan foto's te versturen. Die moeten er met de fietstaxi doorheen worden getrokken, dus...heeeel langzaam!
In de stad hebben we enkele keren op een terras gezeten en een biertje gedronken terwijl er een soort BOA VISTA club aan het spelen was, prachtig! Eten en drinken is hier spotgoedkoop, evenals RUM FRUIT/GROENTEN/BROOD etc.
Er is normaal weinig te krijgen in de supermarkt naar onze maatstaven, maar genoeg om niet van de honger om te komen. Sommige dingen zijn nog steeds op de bon, en je ziet soms rijen dik mensen wachten op een bepaald produkt. Lonen zijn hier heeel laag en er is een gebrek aan bijna alles. Wij proberen links en rechts wat te helpen met bevoorbeeld zeep/brillen en we gaan hier ook onze splinternieuwe step weggeven aan iemand.Een paar dagen geleden zijn we met 2 andere stellen naar Trinidad geweest in een zeer grote Amerikaanse bak met vleugels. Aan de binnenkant zat alles vastgeplakt met plakband en hij was zo lek als een mandje,het regende hard en mijn buurman kreeg de volle laag toen we door een plas reden. Wel heel grappig allemaal en we hebben ons rot gelachen. De dames moesten naar voren leunen op de achterbank, omdat de veren van de bank nogal erg irriteerde op het zitvlak. Afijn, na een dik uur toch 'afgemeerd' bij een CASA PARTICULAR, oftewel een huisje dat kamers verhuurd, kosten 25 CUC oftewel 25$. Hier de stad ingetrokken en veel foto's gemaakt en terrasjes gepikt. sávonds naar een Cubaanse dansavond en s'middags ook, overal muziek en dansen, schitterend.
Het is een mooie historisch stad met veel toerisme, maar wel heel gezellig. Slapen en eten was uitstekend en de andere dag laat in de middag weer terug.
Het wordt ook steeds warmer overdag en s'nachts kouder, maar dat is heel fijn, drijf je niet je nest uit.
Gisteren gingen we naar een café, nadat we eerst hadden geprobeerd om eieren te kopen, niet dus! Toen de barman ons eierdoosje zag, vroeg hij of we eieren moesten hebben. Op ons bevestigende antwoord schoot hij de keuken in en kwam er met 6 eieren weer uit. Hij wilde er niets voor hebben, een gift zei hij, ongelooflijk, want ze hebben zelf niet veel, dat is Cuba ook.
Ook hebben we de 1 mei viering meegemaakt....viva la Liberation...het word uitbundig gevierd met heeeel veeeel RUM.
Overal vlaggen en de hoofden van Fidel en Chaves, de één bijna en de de ander helemaal dood.
Volgende week willen we hier uitklaren en een eilandje verder gaan, één nachtje varen, Cayo Largo, waar we een paar dagen zullen blijven en dan naar de Rio Dulce gaan, 510 mijl verder, (4 dagen zeilen). We blijven overal té lang hangen vinden we.
Daar moet de boot helaas wéér uit het water i.v.m. het onderwaterschip. Ondanks de nieuwe koperhoudende antifouling, die we al jaren met succes gebruiken, is er toch iets gebeurd na de klap met het polyester. Alles zit vol met grote pokken, hele plekken zijn helemaal KAAL en de hak van de scheg is puur brons waar je op kijkt. Deze is in Curacao marina kaalgezet op verzoek van de expert om te kijken of er geen zwakken plekken waren. Daarna met primer ( 3 lagen) weer opgewerkt en daarna antifouling 3 lagen.....alles eraf!
We moeten het OW schip helemaal laten sandblasten, oftewel alle antifouling eraf, opnieuw een nieuwe GELSCHIELD opbrengen tegen indringen water ( interlux 200E) en daarna weer opbouwen met antifouling, een zeer dure toestand, maar wie het weet mag het zeggen.
We worden er een beetje simpel van met al die uitgaven, maar het is niet anders.
Van de 5 maanden die we in de Rio Dulce zullen doorbrengen i.v.m. het hurricane seizoen zullen we zeker geruime tijd gebruiken om na te denken over de verdere plannen.
Maar dat is voor straks!!!
Groetjes en een goed zeilseizoen of ander plezier toegewenst.

Gezegde....Those who go to the sea for pleasure, would go to hell for a party.
18e Century

 
Main Menu