Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Maart Nieuwsflits 5 Maart Ceinfuegos, Cuba

Nieuwsflits 5 Maart Ceinfuegos, Cuba

Foto's toegevoegd, klik <hier>

Cuba, RUM, sigaren en historisch​e gebouwen

Ceinfuegos, Cuba...022gr 07.65 N 080gr 27. 20W.

Hallo, gisterenmorgen 1030 uur aangekomen alhier, na wederom bijna 20 uur te hebben gemotord! Veel diesel verstookt, maar daar is niets aan te doen als je je doel wilt bereiken. Aan een steiger afgemeerd en al de autoriteiten over ons heen laten komen, incl. de DRUGSHOND. Erg vriendelijk allemaal en na 2 uur gedaan. Alles gaat op de oude manier met carbon papier ertussen en veeeeeel formulieren, kosten 88 euro.


Op de tussen ankerplaats Cayo Cuervo veeeel wind gehad 2 dagen lang, niet te flauw, maar we lagen als een huis met verschillende visser schepen om ons heen. Zeer vriendelijke mensen die elke keer als ze voorbij kwamen toeterde en zwaaide.
Marianne heeft kans gezien om 4 grote barricudas én een tonijn te vangen. De barricudas hebben we terug gezet ivm de koraal ziekte, die het zenuwstelsel aantast, ( dat heeft bij mij al genoeg geleden). De tonijn ligt in moten in de vriezer.

Hier hebben we intussen kennis gemaakt met een deel van de bevolking, zijn we in een fiets taxi naar de stad gegaan, ( 2 km) en betaalde hiervoor 3 CUC, oftewel bijna 2 dollar. Hier aan de bar betaal je voor 3 pilsjes en een cuba libre, ( rum-Cola) 5 CUC, oftewel 5 dollar, oftewel 3 euro 50 cent, dus goedkoop!
Bij de bank in het centrum hebben we geld kunnen krijgen via de Visa card, dollars inwisselen kost 20% extra. Ze hebben niet zoveel op met Amerikanen, oftewel helemaal NIKS.

Vandaag de boot schoon gemaakt en diverse klussen gedaan, de SSB valt elke keer uit, ( stop springt eruit, oorzaak niet kunnen vinden) en de rest van het systeem valt onderweg ook regelmatig HELEMAAL UIT, ERG lastig, want dan heb je dus helemaal GEEN gegevens meer.
Maar....dan zetten we dus de Ipad aan, daar zit ook een navigatie programma op.
Hier hebben we bijna GEEN internet, als het al werkt, moet je naar een hotel in het centrum, maar...het is niet anders!
Ceintfuegos is een mooie oude stad met schitterende oude auto's, tevens worden de lokalen met een kar en paard vervoerd. Er zijn veeel brommers en fietsen en het is een bont gezicht. Overal word je aan Ché Chevarra en Fidel herinnerd en op de radio word er regelmatig zijn naam genoemd, COMMANDATE fIDEL!
Je hebt hier 2 munteenheden, n.l. de lokale PESO en de CUC, die is voor toeristen, dus...duurder, maar ja, op die bedragen, wie zeurt daarover. We willen hier zeker 4 weken doorbrengen en het binnenland ingaan, o.a. naar Havana. We hebben een cruising permit voor een maand en kunnen die verlengen met nog een maand, dus...we hebben nog even!
We liggen nu voor anker bij de Marina en de ankergrond is MUD, oftewel modder, met 35 meter ketting op 4.5m diepte, ALS EEN HUIS!
Zo mensen, dat was het weer voor deze keer, ik hoop dat ik het bericht eruit krijg en als jullie het lezen, MOET het zijn gelukt, ha.

gezegde....Als je denkt dat avontuur gevaarlijk is, probeer ROUTINE...dat is DODELIJK!

Zeiljacht Otter, Jean en Marjolein.

 

 
Main Menu