Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Februari Nieuwsflits 1 Feb One love, Jamaica

Nieuwsflits 1 Feb One love, Jamaica

Port Antonio, Errol Flynn marina

Hallo allemaal, ja inderdaad, JAMAICA,gisteren middag aangekomen en nu al verliefd op dit schitterende groene eiland, klik <hier> voor de foto's
De acteur Errol Flynn dacht er hetzelfde over en is hier neergestreken, was zelf ook een zeiler en heeft hier de basis gelegd voor de marina, helaas veel te vroeg gestorven aan een hartstilstand.

Maar eerst Ile A Vache.We zijn er 3.5 week geweest en hebben ervan genoten. Een paar incidentjes vanwege de beslissing van el presidente om de mensen te deporteren naar le Caye i.v.m aanleggen vliegveld en bouwen van resort, ja...geld geld en nog eens geld, mensen zijn dan niet belangrijk meer. Wij zijn de WITHIES (weet niet of dit goed is geschreven) en dus.....is het onze schuld, wij kopen grond en vakantie huisjes en worden dan soms uitgejoeld, vooral door vrouwen, NIET te flauw en behoorlijk ordinair. Maar het gros van de mensen is vriendelijk, dus, we maken er ons niet druk om. Wij zijn al blij dat we de onkosten aan die rotboot op kunnen hoesten, laat staan een huisje kopen.
Hier hebben we wederom Gerard en Lies ontmoet van de Sylfer. Gerard had vanuit Nederland een multiplexer meegenomen voor de Raymarine apparatuur. Ze zijn in 2 dagen vanuit Aruba naar Haiti gezeild met een dag gemiddelte van 200 mijl, ongelooflijk snel.
Gerard heeft maar liefst 5 dagen aan de apparatuur gewerkt, heel veel was verkeerd aangesloten, stekkers vielen er gewoon vanaf doordat ze niet goed waren gemonteerd, draadjes aangesloten met verkeerde kleuren, etc etc etc. Heel erg frustrerend allemaal, elke dag alles open, draden nalopen en telkens een grote puinzooi. Gerard liet het gelukkig nooit afweten, ondanks mijn sjagrijnige houding. DUCO,( de electricien) als je dit leest, neem een ander beroep en ben blij dat je ver weg bent!
Op de ankerplaats hebben we één keer een plaatselijk stormpje meegemaakt waardoor er een boot op de kant werd gesmeten, gelukkig is alles goedgekomen en zijn ze weer gaan drijven na hulp van vele mensen met als aanvoerder Gerard.

Na een nachtje zeilen in een wasmachine en een flinke squal ( 37 kn wind)aangekomen in Jamaica, Port Antonio, maar....niet zonder schade natuurlijk, de autopilot doet niks meer.

 

Wel hebben we een lasser gevonden die de grootschoot weer aan elkaar kan maken, dus....het heft elkaar op. De havenmeester heeft e.e.a. geregeld en de lasser stond 1 uur later op de steiger. Autoriteiten zijn allemaal aan boord geweest, maar liefst 6 personen, politie,immigration, gezondheid en douane, heel vriendelijk en alles is open geweest en gecontroleerd en....goedbevonden!
Vandaag boodschappen gedaan en geld gepint, waren overal doorheen, dus misschien sluiten we Jan. wel af in de PLUS, zou totaal nieuwe ervaring zijn.
Nou, jullie zijn weer op de hoogte, we zullen hier zeker een paar weken blijven om wat van het binnenland te zien voordat we naar Cuba gaan, maar dat is voor een volgende keer.

Ook hebben we weer internet, in Ile a Vache heeft de Fransman ( van het hotel)alle internet verbinding afgesloten toen hij hoorde dat zeilers gratis op internet konden, dit was echt een graftak.
Mensen, hou je taai in die koude en...nog 5 maanden en het gaat weer warmer worden bij jullie, ha.

gezegde....jouw molshopen zijn de bergen van iemand anders!

 
Main Menu