Home Foto's Foto's 2012

Salvador de Bahia, Brazilie Tikkeltje agressieve stad


We zijn nu precies een week in Salvador.
Helaas was het niet mogelijk om eerder te berichten, Computer kapot, geen toegang tot onze mailons site en Sailmail heeft hier geen bereik.

DIT BERICHT KAN IK OOK PAS VERZENDEN ALS IK BUITEN DEZE HAVEN BEN.

Foto's 24 Januari...<klik hier>

Foto's 26 Januari...<klik hier>

 


Vorige week dus aangekomen en direct door naar een haven, Nautico marina, bijna in de stad.
Dit met de hoofd reden om in te klaren bij politie, douane, politie federal en de marine.
Ook om flink wat boodschappen te doen én reparaties etc. Inklaren koste ons alles bij elkaar een dag, maar ging vrij vlot op de Aduana ( douane) na. Daar zat een tante, dat wil je niet weten, wat een chagrijn. We vulde de papieren niet goed in en ze scheurde ze kapot dat kreng.
We kregen nieuwe en die waren weer niet goed, die lelijke kop werd steeds dikker en ze werden wederom kapot gescheurd en vulde ze zelf in. Wat een secreet!!
In het weekend is hier alles dicht, dus kun je niks, ook niet in de haven, het is wel ontstellend druk met ferry's naar de eilanden. Boodschappen doen is geen pretje, 3 kwartier door straten die stinken naar de pis, duizende auto,s zwervers die overal liggen te slapen, kortom, echt een STAD in Z.Amerika. In de stad wemelt het van politie, militaire politie en beveiliging, allemaal tot de tanden bewapend met kogelwerende vesten en helmen. Het schijnt erg crimineel te zijn en er vallen regelmatig doden. Wij houden ons aan de regel om s, avond om 1800 uur plaatselijke tijd binnen te zijn. De jachthaven word ook bewaakt door gewapende beveiligers. Niks mis mee vinden wij. Karneval gaan we hier NIET bekijken, daarvoor gaan we naar het eiland Itaparica, minder crimineel zeggen ze. We hebben al mooie foto,s gemaakt en opgestuurd met de Ipad, die werkt tenminste wel!. Vandaag gaan we naar het eiland Aratu, weg van hier en de rust en natuur opzoeken. We hebben het hier helemaal gehad. In de supermarkt werden onze spullen door de caissière op de band GEGOOID, niet normaal zo agressief. Ik heb als tegenreactie een van de goederen in haar richting gesmeten met de woorden….SMILE, en trok mijn lippen van elkaar, ze was niet onder de indruk. Ook werd ik midden op straat aangesproken door een jongeman van rond de 22 jaar, die met z,n vriendin liep en naar mij keek en zei…ik zou wel met je willen vechten, wat een staatsmongool. Lekker sfeertje, geef mij Noorwegen maar!!!
Onder het genot van een koud biertje hebben we ook genoten van een demonstratie van de nationale sport van Brazilie, n.l. Capoeira. Capoeira werd vroeger door de slaven ontwikkeld omdat ze zich niet mochten verdedigen tegen de UITBUITERS, en deze verdediging camoufleerde met een dans. We hebben voor onze dochter Monique, die ook van verdediging sporten houdt, een t-shirt meegenomen.
We blijven hier zo,n 4 maanden in de zeer grote baia de Todos Santos, en willen alle eilanden bezoeken. In april-mei gaan we dan weer noordwaarts en door naar Suriname, waar we in mei- juni hopen aan te komen. We mogen in Brazilie 6 maanden blijven. We zullen als het mogelijk is af en toe een bericht naar jullie zenden over onze vorderingen.

Allemaal de hartelijke groeten van ons beidjes.

Spreuk….Liefde is als een glas water dat voller wordt naarmate men het leeggiet.
Rudolf Steiner

 
Main Menu