Home Foto's Foto's 2012

Wat minder is, is dat ze een tand heeft afgebroken, toen ze op een vislijntje zat te kauwen. Ze heeft gelukkig een reserve gebit, want ze was niet om aan te zien, precies de middelste tand, toen ik ze een bezem gaf snapte ze het onmiddellijk. Gisteren en vandaag hebben we een paar fikse regenbuien gehad, gelukkig zonder de wind. Alles is weer schoon geregend, Betty zat vol Sahara stof, verschrikkelijk. Ook zijn we wederom niet gespaard gebleven van reparaties, de generator deed raar en ook de acculader. Hele bakskist leeg gehaald en alles ontmanteld, en schuif contacten in de zuurvrije vaseline gezet etc. Draden los en vastgezet, fuel filter iets opgelost, grof filter los en gedraaid en ontlucht. Ook van de acculader het voorfront eraf, maar dat zijn allemaal printplaten dus…afblijven.
Generator krijg ik desondanks de moeite NIET  meer aan de gang. Bijladen dus op de motor. In Salvador zien we wel weer verder, Jan van de Santana zou er naar kijken gelukkig.
Sinds gisteren varen we op de motor omdat er bijna geen wind is. We zitten niet gek ver van de evenaar af,  daar zijn we morgenavond) en daar willen we zo spoedig mogelijk doorheen. Vanaf hier naar de evenaar zitten vele SQUALS, harde regenbuien die vaak gepaard gaan met veel wind.Men noemd dit gebied de ITCZ, oftewel de Inter Tropical Converge Zone. Ook wel de DOLDRUMS GENOEMD. Zoals in de pilot boeken staat, hier word het weer 'gemaakt'. We zullen er zeker een foto van maken en er een klein glaasje op drinken volgens de traditie en offeren aan NEPTINUS, of was het NEPTUNES? We zitten s,nachts bijna in onze blote kont in de kuip, zo warm is het en helder. Binnen is het zo,n 30 graden, veel te warm om goed te slapen, maar ja, dat moet ook. Over blote kont gesproken, gisteren hebben we een soort indianen dans uitgevoerd in de stort regen, poedeltje naakt, om je rot te lachen, 2 ( Marianne zegt 1) ouwe idioten bij elkaar. Wat het zeilen betreft hebben we alle denkbare zeilvoeringen uitgeprobeerd
En 10 tallen keren gereefd en ontreefd. Ook hebben we geruime tijd gevaren met de genaker, een lichtweer zeil met een groot oppervlak. Hiermee konden we net boven de 4 knopen blijven.
Zo, jullie zijn weer op de hoogte.
Nog zo,n 1200 mijl, 10 dagen, en we zijn er, maar je kent het gezegde….al zie je de kerktoren staan, dan is de reis nog niet gedaan.

Groetjes.

 

 
Main Menu